Norge rundt med Rannveig (II)

Annenhver mandag fram til sommeren vil Rannveig Revhaug dele sine inntrykk fra reiser til lands, til vanns og og til lufts i det norske territorialområde. Denne gang flyr hun med Norwegian.

Regn. Som skyller over asfalten. Flyene som står parkert ved gatene. Flomlysene. Trappene. De nummererte setene. 28F. Som jeg sitter i. Som er ved vinduet. Flyet. Som beveger seg. Som svinger ut mot rullebanen. Blå lys. På rad og rekke. Som er små. Blinke. Som lysene på vingen gjør. Et annet språk. Enn jeg kan. Som passasjerene i setene til venstre for meg snakker. En samtale. Som de to har. Fart. Som flyet får. Pusten. Lufta. Som flyet brått er i. Lyden. Som flyet er i. Luft. Hastighet. Lyd. Passasjeren på seteraden foran meg. Som sitter i midten. Som er høy og har briller. Turbulens. Turbulens. Flyvingen som blinker. Regn. Turbulens. Vinduet. Lufta. Passasjeren til venstre for meg. Som har på seg skjorte. Skjorta som er stripete. Som ser ut til å være strøket ganske nylig. Lyset i kabinen. Som er av. Leselys i taket over setet. Som er på. Pling. Som det sier. Lyset i kabinen som slås på. Redningsvest under setet. Som det står på klaffebordet. Som kan felles ned fra seteryggen foran meg. Klaffebordet som er grått og som jeg leser fra.

Stemmen over høyttaleren. Som sier at man kan løsne sikkerhetsbeltet. Behold setebeltet på under flyvning. Som det står på skiltet. Som det står på skiltet på seteryggen foran meg. Safety instructions. Som det står på brosjyren i stollommen foran meg. Sikkerhetsvideoen som nettopp ble vist. Som ble vist på skjermene som forsvant under takpanelet. Lyset i kabinen som slås av. Lyset. Som er leselys. Vinduet. Som viser inn. Ute. Som er mørkt. Speilbildet. Som er en hånd. Som holder en blyant. Som skriver med en blyant i en liten bok. Linjer. Som boka har. Tredobbelt. Som speilbildet er. Kabinpersonalet. Som går fram og tilbake gjennom midtgangen. Effektivt. Som kabinpersonalet beveger seg. Mørk blå. Som uniformene deres er. Halvfullt eller halvtomt. Som flyet er. Askebegre. Som fins i armlenene. Blinke. Som lyset på flyvingen gjør. Utenfor vinduet. Samtalen som passasjerene foran meg har. Som passasjerene ved siden av meg har. Musikk. Som jeg vil høre på. Speilbildet. Som viser hånda. Som ikke legger fra seg blyanten. Varmt. Som det er. Kaldt. Som det også er. Mandag. Som det skal være i to timer til. Februar. Som det skal være i 23 dager til. Flymodus. Som jeg er i. Turbulens. Samtalene som stilner. Jakka til passasjeren ved siden av meg. Som han har liggende i fanget. Mørkt. Ørene. Turbulens. Passasjerene som er stille. Som sitter i ro. Som flyr. Røyking forbudt-skiltet som lyser over hodene. Norwegian reward. Som det står på antimakassaren. Svinge. Som flymaskinen gjør. Maskinen. Som er av typen Boeing 737. Innflyvningen. Som har begynt. Står og henger over en stolrygg. En passasjer. Som snakker med en annen passasjer. Snur seg mot meg. Som passasjeren i midtgangen gjør. Oppmerksom på at jeg ser på ham. Som han er. Stemmen. Som sier ladies and gentlemen. Noe om seteryggen. Noe om landing. Kabinpersonalet. Som holder poser i hendene. Som patruljerer midtgangen. Som samler søppel. Som passasjerene har produsert den seneste timen. Lyset i kabinen. Som slås av. Som får meg til å oppdage at det først var på. Lyset på vingen. Blinker. Svinger. Fly. Ro. Som passasjerene er i. Stillhet. Turbulens. Bein. Som er mine. Som er i kryss. Turbulens. Som det er. Tennene. Som er mine. Kjeven. Som er min. Knokene. Som er mine. Skuldrene som jeg har. Knærne. Nakken. Innsiden av lårene. Lyden. Fra flyet. Som bremser. Stemmen. Som ber kabinpersonalet sette seg før landing. Personalet som setter seg. Skuldre. Kjeve. Tenner. Knoker. Kryss. Knær. Lys. Nærmere. Som bakken er. Blinke. Som lysene gjør. Som de gjør i lufta. Skuldrene. Blink. Hendene. Som passasjerene ved siden av meg holder hverandre i. Hender. Som de har. Som er flettet sammen. Lande. Som flyet gjør. Gule lys. Fart. Blå lys. Bremse. Som flyet gjør. Stemmen. Noe om bagasjehyllen. Noe om setebelter. Snøen. På bakken. Grønne lys. Thank you and goodnight. Som stemmen sier nasalt. Nakken. Flyene som står parkert. Som står ved nummererte plasser. Ved hver sin gate. Som det heter. Som jeg skal gå ut av. Nummer 13. Som flyet parkerer ved. Klikk. Som det sier når passasjerene løsner beltene. Pling. Som det sier når fest setebeltet-skiltet slutter å lyse. Lyset i kabinen. Stemmen. Passasjerer som reiser seg. Snakker. Som pakker sammen. Små biler utenfor. Neongule arbeidsklær. Som lemper bagasje. Som har knapt med tid. Snø. Som ligger. Midtgangen. Passasjerer som står. Paret ved siden av meg som sitter. Jeg som sitter. Paret ved siden av meg som reiser seg. Jeg som reiser meg. Paret ved siden av meg som går ut av midtgangen. Jeg som følger på. Kabinpersonalet som ønsker hver enkelt passasjer en hyggelig kveld.


Tilbake til forsiden