Vinduet anmeldt på 120 sekunder

Til å anmelde det «nye» Vinduet — redigert av tidligere Natt&Dag-mann Audun Vinger — har vi hyret inn Dagbladets politiske journalist Veslemøy Lode. Anmelderen fikk fordype seg i bladet i nøyaktig to (2) minutter før båndopptakerens record-knapp ble trykket inn med en kroket flammefinger. Nedenfor følger Lodes dom i usensurert versjon. VL: Altså, jeg har ikke rukket å lese én hel side! I og med at jeg bare er kommet til side 44, kan jeg ikke si noe om resten ... BW: Men hva synes du? VL: Jeg likte godt dette intervjuet med Mara ... Mara ... nei, Miranda. Miranda July. NØH: Det er ikke et intervju. Det er et essay. VL: Fuck you! NØH: Fuck you too. VL: Di ræv. Men hun er sitert. NØH: Så du mener at Wikipedia er et intervju? VL: Her er det en referanse til Dave Eggers. Ham liker jeg. NØH: Dedalus? VL: Dave Eggers! Og her er det et veldig godt sitat: «Skal man få noe gjort, må man gjøre det selv.» BW: Det er ikke et sitat, det er journalistens ingress. VL: Ingress da. Men en god en. Godt jobba, Erle Marie Sørheim! BW: Layouten, hva tenker du om den? VL: Jeg liker den godt. Selv om jeg har sett den før. Det er god plass til bilder og sitater og sånt i margen ... Denne reportasjen fra Deichmanske fikk jeg lyst til å lese! Virkelig fine bilder. NØH: Det er en fotoreportasje. Du kan ikke lese den. VL: Å nei. He he he. BW: Det fins en sak om Pushwagner her også. Liker du ham? VL: Interesserer meg ikke. Ikke overhodet. Vet ikke hvem han er. NØH: Når jeg hører navnet Pushwagner, ser jeg for meg en fyr som dytter en bil. Push, Wagner! Push! VL: Jazz er vanligvis kjedelig å lese om. Denne saken om Jan Erik Vold og Jan Garbarek kan jeg likevel tenke meg å kikke mer på. Nå høres jeg kanskje ut som en frankfurter — men jeg liker faktisk jazz ... BW: Pen referanse, Lodulf. Hva synes du om at nye Vinduet har glansa omslag og ei pen dame på forsida? (Peker på bildet av Mara Lee.) VL: Er hun pen? BW: Okay. Hva annet får du lyst til å lese? VL: Anmeldelsen av Matias Faldbakkens nye bok. Jeg har lest de to foregående. Og så er han jævla sexy. BW: Jeg tror han er singel for tida. NØH: Push, Wagner! Push! VL: Da kan dommen felles. Audun Vinger — du har bestått! M+, vil jeg si. BW: Det er strengt tatt mer enn «bestått». VL: Okay, si G+. BW: Her var det lett å forhandle om karakterene! VL: M -, da. NØH: M/G! VL: M/G er en karakter for lærere som ikke klarer å bestemme seg. NØH: Sant nok, sister.

Relaterte artikler