Vil du bli min valentin?Så lenge folk har skrevet, har de skrevet kjærlighetsbrev. Det er vi nesten helt sikre på. Og på førstkommende søndag, 14. februar, er det Valentindagen. I Valentinpakka 2016 finner du en boksingel om å være hemmelig forelska, en boksingel om å ha elsket og mistet, en diktsamling om å skulle gifte seg og en boksingel med Keats' kjærlighetsbrev til sin elskede Fanny Brawne. Det er til å bli helt mjuk i hjertet av.

Eller kanskje du er lei av alt styret med valentindagen. Alt er bare en gimmick for å selge kort, bamser og konfekt, og hva om man verken har lyst på eller trenger romantikk? Vi har bøker for sånne dager også. For en bok kan man faktisk trenge uansett hva slags dag det er.

Her får du en roman om en kvinne som aldri har hatt orgasme, men som har vært på både ett og to eventyr før hun fikk mann og barn, ei ung jente bor i kollektiv og har en kjæreste, eller i hvert fall en fyr som ofte sover over i romanen Bare ukedager og Frank Lande har intervjua en haug med (fiktive) folk om kjærlighet, forhold og livet sånn generelt. Det er ikke veldig romantisk, men det er gøy og trist samtidig. Som så mye annet i livet.

Og uansett hva du skal gjøre på søndag, om du skal gi bort noe, om du håper på å få noe, om du bare ligger i sofaen og behandler dagen som enhver annen søndag, så kanskje du vil henge litt med Willie Nelson. Han passer godt på en søndag.


Relaterte artikler