- Vi har ingen romantiske duetter hvis du tror det

NØH: Unnveig, du er jo, som du kanskje vet, både musiker og poet, går det an å sammenligne de to uttrykkene?

UAa: Både ja og nei - begge dreier seg jo om kreativt arbeid, men utførelsen er jo ganske forskjellig. Musikk er mer utadvendt, mindre stillesittende - i alle fall når en spiller live. Poesien er mer inneslutta, men også mer fri da en slipper å forholde seg til et instrument og en melodi.

NØH: I den nye boken din skriver du flere dikt om Amalie Skram, kunne du skrevet sanger også om henne?

UAa: Jeg kunne nok skrevet ei låt inspirert av noe Skram har skrevet, men når det kommer til låtskriving pleier jeg ikke bestemme meg på forhånd hva jeg skal skrive om. Jeg bare setter meg med et instrument og ser litt hva som skjer. Når jeg skriver poesi har jeg ofte tenkt på et tema eller en hendelse på forhånd.

NØH: På Poesifest skal du spille live sammen med kjæresten, er det noe dere gjør ofte/ har gjort tidligere?
UAa: Han spiller fast i mitt band og jeg spiller fast i hans. Det er viktig for dynamikken i et band å være trygge på hverandre, og det er man jo (forhåpentligvis) når man er kjærester - det er ganske ålreit i en tidvis utrygg bransje. Men altså, vi har ingen romantiske duetter, hvis du tror det!

NØH: Hva kan vi forvente oss fra dere den kvelden?

UAa: Roger skriver veldig flotte viser på norsk, både inspirert av norsk visetradisjon og mer moderne country/indie-artister. Jeg skriver triste, kanskje litt seige, pop/country-låter på engelsk. Det blir 50/50.


Relaterte artikler