USA fader ut

Damn, Sam, I love a woman that rains

Sist helg trykka the Guardian et stort og vått intervju med forfatter (og skuespiller) Sam Shepard, i anledning nyoppsettinga av True West, Shepards 34 år gamle teaterstykke, i London denne høsten. Det drikkes Tequila og løses verdensproblem, som i ethvert godt intervju, og Shepard avblåser blant annet USAs kulturelle verdenshegemoni.

«Vi er på vei ut. Den som ikke tror på det, tror fortsatt på julenissen. Vi er på vei ut kulturelt sett. USA produserer ingenting lenger! Ikke som i Kina. Detroit er et godt eksempel. Alle de byene som en gang var noe. Nå må du til et busstopp i Sallisaw, Oklahoma, for å se ansiktet til USA. Så desperate vi har blitt. Bånn desperate. Helt frynsete.» Så hvorfor ser alle til USA fortsatt, spør journalisten, stykket ditt settes for eksempel opp på nytt nå. «Å, det er fordi alle tror på det amerikanske eventyret. At du kan få det til her. Men du får det ikke til her.» Avisa: Men du har nå fått det ganske brukbart til? «Jo, men jeg har også ... jeg har ... joda. Men du vet, det pussige ved det, jeg prøvde faen ikke.»

Så er kanskje kunsten å ikke prøve? Bare drikke tequila og holde det gående. Eventuelt bare holde det gående, tequila er ganske fæle greier. Vi runder av med en liten konkurranse: Hvilken Flammebok er tydelig inspirert av Sam Shepard på mer enn en måte? Send en epost før helga og så sender vi deg en liten premie – hvis du har rett svar, så klart. Et lite hint: Det er ikke en roman.

Relaterte artikler