Ungdommen har taltI dag ble Ungdommens Kritikerpris 2015 delt ut, og den gikk til Tiril Broch Aakre for romanen Redd barna. Juryen, bestående av sju klasser i videregående skole, sa blant annet:

«Vinnerboken treffer tiden, den oppleves som en ekstremt viktig bok akkurat nå, men er også evig aktuell. Den tar opp mange alvorlige og tabubelagte temaer som berører og interesserer oss.»

Vi er så stolte og rørt over at Tiril vant denne prisen, som det er en ære bare å bli nominert til. Ungdommer fra hele landet leser alle de åtte nominerte titlene, som er plukket ut av en kritikerjury som i år bestod av Arne Borge, Olaf Haagensen og Ellen Sofie Lauritzen. Elevene leser og diskuterer bøkene, med hverandre, med lærerne sine, og i dag møter de forfatterne og kan diskutere videre med dem.

«Det betyr spesielt mye for meg å vinne akkurat denne prisen fordi jeg skrev boken til ungdommen,» sa Tiril i takketalen sin. «Det er så mye stivt og formelt, det kan være vanskelig å snakke med foreldre eller til og med venner. Jeg ville vrenge av det formelle og si noe ordentlig, og nå frem til ungdommen.»

Vi gratulerer Tiril, og vi takker kritikerjuryen for nominasjonen, og ungdommene for lesningen. Nå skal vi feire Tiril og boka hennes helt til hun utgir en ny, som vi håper det ikke er altfor lenge til. Heia Tiril! Heia ungdommen!

Relaterte artikler