Vi skriver uke 37, høsten er her, selv om gradestokken stadig kryper over 20 grader her i Oslo, og markedsansvarlig faktisk bada i går. Men det er bokhøst. Det er for real! Og denne uka, som så mange andre uker denne høsten, så skjer det mye gøy, så vi tenkte å si fra om noen av tingene. Minne dere på dem. Så kan dere jo alltids dra og bade, men vit at det også går an å komme på slippfest. Eller feire poesien. Eller høre noen lese høyt fra en bok de nettopp har sluppet. Og alt det der som også hører bokhøsten til.

På tirsdag 13. september kan dere få med dere lanseringa av Fett #3, med temaet Heks! Dette skjer på BLÅ og det blir opplesninger og foredrag fra Aina Basso, Ane Ohrvik, Victoria Kielland og Aina Villanger. Etterpå er det konsert med Nosizwe og så kan man danse hele resten av kvelden. 50 kroner i døra! Les mer her.

På onsdag 14. september feirer vi Nils Chr. Moe-Repstads nye vidunder av en diktsamling, Wunderkammer (27 kataloger). Boka har alt fått en sekser og vi kan love at det blir en feiring både boka og forfatteren verdig på Litteraturhuset. Det blir konsert med Årabrots Kjetil Nernes og Karin Park, opplesninger fra Tone Hødenbø, Ole Robert Sunde, Mads Eslund og Sigurd Tenningen, og selveste Nils Chr. Moe-Repstad selv. Det koster 50 kroner å komme inn, men det er det verdt. Følg med på Facebook her for oppdateringer!

Torsdagen etter, den 15. september, er det dobbeltslipp for Jens M. Johansson og Mattis Øybøs nye romaner på Internationalen. Det blir opplesninger, boksalg, ølsalg og fest - så en god kveld, med andre ord. Event på Facebook her.

Den samme kvelden er det OGSÅ slippfest for 60 damer du skulle ha møtt av Marta Breen og Jenny Jordal. Så enten så bør du starte kvelden på Internationalen, og ende her, eller så bør du starte her og ta en siste drink på Internationalen. Disse kule damene finner du uansett på Ingensteds, og du kan lese mer om eventet her.

På fredag anbefaler vi en liten hvil, det samme på lørdag, egentlig. Les en bok. Drikk litt kaffe. Gå en tur. For på søndag må dere være klare. Sharpe. Glade. For da har NRK sin kåring av Norges beste dikt. Arrangementet Dikt & forbannet løgn foregår på Kulturhuset i Oslo, det er gratis, og det blir diktopplesninger av f.eks. Ruth Lillegraven og Morten Langeland og musikalske innslag hele kvelden. Hu, for en kveld! For ikke å si uke! Vi ses?

Relaterte artikler