​Syv år gammel. Første dikt.Billy Collins er en av mange forfattere (om ikke alle) som har fått spørsmålet om hvor alt begynte, hvor gammel han var da litteraturen meldte seg, når han skrev sitt første dikt? Ville du gjettet på syv år? Fra et intervju med Guernica Magazine.

BC: Jeg har et første minne. Du kjenner til de bildene i hodet av et ansikt som dukker opp over deg i krybbesengen og så ingenting mer før du begynner på Ungdomsskolen? Jeg har et sånt hvor jeg sitter i bilen til foreldrene mine, jeg likte meg godt i den bilen som liten, fordi jeg slapp å slåss om det eneste leketøyet med søsknene mine. Og vi kjørte opp East River Drive – jeg er født og oppvokst i New York – og jeg så en seilbåt trekke oppover East River. Et syn som jeg umiddelbart reagerte litterært på. Jeg bare, jeg kunne ha vært syv år gammel – jeg vet ikke. Fra da du har begynt å skrive, kanskje litt eldre. Men jeg skrev noe ned. Jeg husker ikke hva jeg skrev, men jeg husker at jeg skrev det. Det var mitt første observasjonsdikt, og med observasjondikt mener jeg dikt hvor poeten sier: «Jeg så noe og jeg følte noe da jeg så det.»

Relaterte artikler