Stuntpoetenes jul

Vi stiller noen av årets forfattere noen julete spørsmål mer eller mindre knytta til deres aktuelle utgivelse. I dag: Thor Sørheim, forfatteren bak «Stuntpoetenes historie»

FF: Hei Thor! Kommer du til å gi bort noen diktsamlinger til jul i år?
TS: Jeg har ingen egen diktsamling å gi bort i år, men jeg skal gi bort Stuntpoetenes historie til noen utvalgte venner. Den boka inneholder mange gode dikt av Torgeir Rebolledo Pedersen, Arnold Eidslott og Arvid Torgeir Lie, for å nevne noen av bidragsyterne. Og ett av meg selv også, «Rock All».

FF: Finnes det et dikt som handler om jula som du kan og liker?
TS: Det er to dikt som dukker opp i hukommelsen. Det første er «Julaften» av Sigbjørn Obstfelder. Det gjorde sterkt inntrykk på meg da jeg leste det første gang som 17-åring. Noe så trist, og likevel stemningsfullt. Ensomheten i gatene, liket han finner (gjett hva slags) og til slutt den lille seremonien på hybelen. Skjellsettende for et følsomt sinn!

Det andre diktet er selvfølgelig Alf Prøysens «Julekveldsvise». Nå har vi vaske gølvet... Her transformerer Prøysen juleevangeliet fra en stall i Midtøsten til en husmannsplass på Hedemarken. Stødig fortellerkunst med sosial snert. Jeg liker den også.

Relaterte artikler