Sommerdagboka: Joe Brainard

​Jeg husker smørbrød med bacon, salat og tomat og et glass iste i sommervarmen.

Jeg husker sommerblunder uten søvn. Og rød saft.

Jeg husker at jeg putta isbiter i akvariet en veldig varm sommerdag og at all fisken døde.

Jeg husker jeg leste tolv bøker hver sommer for å få et diplom fra biblioteket mitt. Jeg brydde meg ikke om bøkene, jeg bare elska å få diplomer. Jeg husker jeg valgte bøker med stor skrift og masse bilder.

Jeg husker en feit forsikringsselger. Vi dro og besøkte ham en veldig varm sommerdag og han hadde kortbukser på seg og da han satte seg ned hang den ene balla utenfor. Jeg husker at det var vanskelig å se på den og vanskelig å la være se på den også.

Jeg husker at jeg hver høst på skolen måtte holde en tale om «hva jeg har gjort i sommer». Jeg husker at jeg sa at jeg hadde svømt masse (en løgn) og malt masse (sant) og lest masse (ikke sant) og at sommeren gikk veldig fort (sant). Det har de alltid gjort, og gjør fortsatt. Sånn føles det i alle fall når sommeren er over.

Klipt og limt fra «Jeg husker» (Flamme forlag, 2017) av Joe Brainard.

Relaterte artikler