Roskilde 2016: Så kvikner jeg til

Vi holder ut lenger den andre kvelden. Jeg er sliten etter en lang bytur hvor vi har kjøpt egg, bacon og pannekakerøre til frokosten vi planlegger dagen etter, og når de andre drar til en camp for å spille Flunkenball (dansk drikkespill, veldig gøy) så kryper jeg inn i det solvarme teltet og leser i en time. Er du blitt for gammel for det her? spør han rett før han løper etter de andre til festen og spillet. Jeg ække for gammel for noe, tenker jeg og så leser jeg nyhetene på NRK og glipper med øynene på luftmadrassen. Så kvikner jeg til og ombestemmer meg, finner noe nachos til middag, åpner en øl og tar en ekstra i sekken, leiter meg fram til felt J87 på det enorme jordet og når festen der gir seg, så drar vi til Bedstes slapperas (Bestemors kaffeslabberas) i Dream city, en camp som serverer kaffe og småkaker og har bingo hver dag i en slags stue med sofaer, bord, stoler og brettspill, hvor ei venninne av meg gledesstrålende tar ut høreproppene og løfter vekk sovemaska etter en totimers lur på sofaen der inne og klemmer oss hardt. Så glad dere kom akkurat da jeg våkna! Klokka er kanskje fem på dagen, man må sove når man kan det. Så kommer regnet trommende på presenningen over oss mens vi spiller bezzerwizzer hele kvelden før vi går hjemover med en øl i hver vår hånd. Det var han som ville legge seg først. Har du blitt for gammal for det her? spurte jeg mens vi pussa tenner. Han lo og fikk tannkrem i halsen.

LS, Roskilde, 28/6/2016

Relaterte artikler