Roskilde 2016: Og lysa skinte utover alle

M83, dere! Jeg har aldri skjønt greia med Orange, den største scena. Ofte er det underveldende, store band men helt ok konserter, den nest største scena Arena har alltid levert bedre, men i natt skjønte jeg greia, jeg skjønte hva Orange var til - den var til M83 og den dansefesten som begynte halv to og varte til tre. Jeg grein og dansa og hoppa og ropte og lysa skinte utover alle som hadde holdt seg våkne, og flagga fra campene i mengden, gjennom hjertet og kroppen og de slitne beina sto ikke stille, jeg glemte smertene i korsryggen fra å ha stått oppreist i altfor mange timer, jeg bare dansa og sang og det var den beste konserten på Orange noensinne, om ikke på hele Roskilde. I dag våkna jeg tidlig og kjøpte frokost før jeg sovna igjen, nå er det fenalår i campen og snart Flunkenball før vi skal tusle inn på området for siste gang. New Order, Mø og LCD Soundsystem står på menyen før vi skal legge oss i teltet for siste gang i år og i morra går bussen hjem. Jeg savner kattene og leiligheten og senga mi og stillheten og dusj og internett, men hvis M83 spilte på nytt i natt skulle jeg ønske at jeg aldri måtte hjem. Mørbanka og støl, men dette er alt over i morra og jeg veit jeg kommer til å savne det gjennom vinteren. Roskilde, mitt lille land, hvor er du dejlig.

Linn Strømsborg, 2/7/2016, Roskilde

Relaterte artikler