Puteprat: Linn Strømsborg

uglepute, ikke Linns
Det var en gang et uttrykk som alle verdens smoothe operatører stjal fra putene. Nå stjeler de det tilbake. I dag sammen med Linn Strømsborg.

FF: Er du glad i puter, Linn?
LS: Jeg er egentlig ikke så glad i puter.  Eller, de er der, og jeg liker dem, men noen ganger sover jeg godt uten. Jeg liker bedre puter i ryggen enn under hodet, faktisk

FF: Har du en favoritt?
LS: Jeg har en pute som er forma som en ugle. Den er ubrukelig, men kul. Den bor i vinduskarmen min.

FF: Hva er det som gjør en god pute god?
LS: En god pute er verken for mjuk eller hard. Den må kunne formes litt etter dagsformen. Fluffes opp eller bankes ned, alt ettersom.

FF: Hvor hører de best hjemme? Senga, sofaen, gulvet, eller ...?
LS: I senga, men kanskje mest når jeg har gjester og bruker senga som sofa (jeg er en taper som fortsatt bor i en ettroms, har ikke sofa) da har man putene i ryggen. Hvis jeg får stor sofa en gang, vil jeg nok ha store puter i sofaen. De er gode å stable for boklesing og sånn. Små pynteputer trengs ikke. Bortsett fra ugla!

FF: Spiller størrelse en rolle?
LS: Jeg tror jeg liker store puter best, har de små en funksjon, egentlig? Annet enn å være forma som f eks ugler? Liker ikke ting uten funksjon.  Bortsett fra hvis de er forma som dyr, da.

FF: ... Noe annet å tilstå? Gir du dem navn f eks? Tar dem med deg på byen? På ferie? Straffer dem? Belønner dem? Etc.
LS: Ingen pinlige innrømmelser. Men jeg har Turtles-sengetøy, da. Putetrekket er nesten ødelagt, men dynetrekket holder seg. Det er fra 1991. True story. Favorittsengetøyet mitt, helt klart.

Relaterte artikler