Puteprat: Isabell El-Melhaoui

hjertepute fra IKEA
Det var en gang et uttrykk som alle verdens smoothe operatører stjal fra putene. Nå stjeler de det tilbake. I dag sammen med Isabell El-Melhaoui.

FF
: Er du glad i puter?
IEM: Jeg er middels glad i puter. Selv om jeg er helt avhengig av å ha (minst) én i senga.

FF: Har du en favoritt?
IEM: Jeg fikk en pute til jul av bestemoren min. Tempur. Det må nesten være favoritten, selv om jeg ikke helt har funnet ut hvordan jeg skal ligge riktig med hodet mitt (for å få maks effekt, eller noe sånt). Jeg tror kanskje jeg bruker den opp-ned. Men ligger godt.

FF: Hva er egenskapen til ei god pute?
IEM: Den er passe myk og hard, ikke klumpete inni, ganske jevn. En krøllet genser blir sjeldent en god pute. En arm, skulder eller et bryst er som oftest det.

Tanken flyr lett til John Keats etter et sånt svar, og diktet «Bright Star»: Pillow'd upon my fair love's ripening breast,/ To feel for ever its soft fall and swell,/ Awake for ever in a sweet unrest.

FF: Hvor hører de best hjemme?
IEM: Jeg liker å ha puter i senga, og til tider puter i sofaen. Men det hender også at putene kryper bak korsryggen min og får meg til å sitte litt ubehagelig. Men desto deiligere er det når man fjerner puta og bare sitter uten. Litt sånn som når kjøkkenvifta har stått på lenge og noen plutselig skrur den av. Puter kan være fine å ha på fanget også (selv om det var noe jeg alltid stusset over før, at folk satt med en pute på fanget), eller holde rundt når man føler seg overeksponert.

FF: Spiller størrelse en rolle?
IEM: Jeg tror jeg liker best de som er passe store. Selv om jeg egentlig ikke har tenkt så mye over det tidligere. Men jeg tenker at for store puter er i veien, samtidig som de kan være praktiske når man er for mange og noen må sitte på gulvet. For små er bare til pynt, og kan ofte, på den ene eller andre måten, bli okkupert av husdyr (da jeg var liten hadde jeg en rød, hjerteformet pyntepute fra ikea som katten min overtok).

FF: Noe annet å tilstå Som gir du dem navn?, tar du dem med deg på byen?, på ferie?, straffer dem?, belønner dem? etc.
IEM: Ikke noe spesielt. Tok dem alltid med på bilferie før. Satt som oftest på dem for å komme høyere. Mulig det ble noe brus- eller is-søl på veien.

Relaterte artikler