Postkort fra John Erik (VI)

Kjære Nils & Bendik, Var på vei til SF. Høyre bakhjul punkterte. Ble tvunget til å bytte dekk med hjelp fra Bill Vollmann. Sendte ham så med taxi videre, mens jeg kjørte – i lånt bil – til huset til Dave Cullinan. På radioen spilte man to opplesninger av tekster av Wallace Stegner. Begge handlet om bilproblematikk. Vel fremme fikk jeg en t-skjorte av Dave, en forsinket bursdagsgave. «Metaphors be with you,» sto det på den. John Erik Kjære dere, Tilbrakte hele dagen med William T. Vollmann. Det var også meningen at han skulle sitte på fra Sacramento til San Francisco. Men høyre bakhjul ville det annerledes. Pang, sa det. Så: frøpp, frøpp, frøpp. Jeg måtte stanse SUV-en og skifte dekk langs motorveien. Heldigvis var Bill der. Det finnes ikke bedre støtte enn en mann som har reist overalt og sett langt verre ting. Og han tar gjerne i et tak, godeste Bill. Det skal han ha. John Erik Kjære Nils & Bendik, «Send et postkort,» sa en av dere før jeg reiste til USA. Postkort ja, tenkte jeg. Det skal de faen meg få. Alt godt, John Erik

Relaterte artikler