«...​og alt jeg ønsker er ribbe og parley med nervene»

Vi stiller noen av årets aktuelle forfattere noen julete spørsmål mer eller mindre knytta til deres aktuelle utgivelse. I dag: Nils Chr. Moe-Repstad som er aktuell med den kritikerroste diktsamlinga Wunderkammer

Jeg ligger på jernnåler fra et dansk juletre med svart flagg /
i toppen, så trøtt, så trøtt når høytiden innhenter krampene /
og alt jeg ønsker er ribbe og parley med nervene

FF: Slik ser et av diktene i Wunderkammer ut, og det er flere av dem som nevner jul eller julaften. Hvorfor skriver man om jula, tror du?
NCMR: For da ble Jesus menneske og jeg elsker mennesker på avstand. Å tegne et kors på ytterdøren for å holde onde ånder borte, er jo en tradisjon alle kjenner og bruker i Norge, jeg pleier å skrive et dikt på døra for å holde folk borte og åndene inne.

FF: Hva er dine ønsker til jul? (Og nå det er lov å si fred på jord)
NCMR: Jeg håper Trump annekterer Sør-Amerika "To make America great again"

Relaterte artikler