Nytt år, ny bok: Sarah Zahid

Selv om det allerede er noen uker sida vi bikka et nytt kalenderår og la 2017 bak oss, så er det stadig 48 uker igjen av dette nye året. Kanskje har det alt fått noen riper i lakken, som man sier, men det er mange mandager og fredager igjen å fylle. Det kommer for eksempel en bokvår, og i den anledning har vi tatt oss en snakk med noen av vårens forfattere om det nye året, og litt til. I dag: debutant Sarah Zahid som utgir sin første bok i løpet av våren, og den har fått tittelen La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve.

«Et nyttårsforsett er et uttrykt mål, en plan eller et ønske for det nye året. Det kan være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet. Blant populære nyttårsforsett er å spise sunnere eller spise mindre, slanke seg, lese mer, studere hardere, drikke mindre, drikke mer, røyke mindre, slutte å røyke, kutte ut godterier, trene hardere, se mindre TV, være god mot medmennesker, jobbe mer, jobbe mindre, spare mer eller bli en mer bevisst forbruker.(...) Nyttårsforsetter er kjent for ikke å vare så lenge man egentlig har hatt til intensjon.»
- Wikipedia

FF: Har du et nyttårsforsett, Sarah Zahid?
SZ: Jeg har to. Det ene at jeg må slutte å prokrastinere og det andre er å bruke mindre plast.

FF: Hvorfor har du valgt akkurat de?
SZ: Prokrastineringen gjør at jeg ikke får en dritt gjort. Det gjelder for det meste å lese pensum og rydde rommet. Rommet skal jeg rydde neste helg.

I 2018 skal jeg bruke mindre plast fordi det innen 2050 kan være mer plast enn fisk i havet. Marin forsøpling truer miljøet vårt. Fisk og plankton spiser plastbitene fordi de tror det er mat. Det fører til at de blir utsatt for giftige kjemikaler og dør. Jeg skal pante alle Cola Zero-flaskene mine og alltid ha med meg handlenett på matbutikken. Utfordringen vil være å styre unna sugerør og glitterøyenskygge.

FF: Men har du trua på 2018, da?
SZ: Yes.

FF: Er det noe du savner fra fjoråret allerede?
SZ: Valgkampen <3

Å stå og vifte med grønne flagg kl. 22:00 på Karl Johan og å ta selfies med folk som Abid Raja og Ole Torp (se illustrasjonsbilde!). Savner også å stå på stand, dele ut brosjyrer, småprate med store politikere og spise KrF-vafler.

FF: Nytt år, ny bok - hva er dine ønsker for din første bok som nå skal ut i verden?
SZ: Jeg grugleder meg! Føles litt som første skoledag.

Håper Atle Håland vil lese den, og broren min som jeg anser som spesiell.

Også veldig kult om Knausgård vil bla litt i den!

(Bilde øverst: Sarah Zahid i midten)

Relaterte artikler