Medlem nr. 200!Torsdag i forrige uke – én dag etter Flammes fødselsdag – rundet Singelklubben 200 medlemmer. Forlagsredaktørene fikk dermed en unnskyldning for å opprettholde sin strenge brus-og-kake-diett i ytterligere 24 timer. Mannen som brøt den magiske grensa heter Anders Hestdalen, og har allerede – ganske på eget initiativ – infiltrert det norske forsvaret som Flamme-spion. En sak for Harald Stanghelle? På bildet ovenfor er han i full sving med å beise en granlegg (trolig en slags dekkoperasjon). Vi telegraferte Anders et par personlige, men forhåpentlig ikke altfor nærgående spørsmål:

FF: Hvordan lyder refrenget i singelhiten om Anders Hestdalens liv?
AH: Den ville selvsagt ikke kommet ut før om 30 år eller noe. Men jeg tror den ville bygget på Springsteens «Born to run» og vært selvrealiserende og romantisk med linja «He found the place he really wanted to go, and there he walked in the sun./ Yeah, he found the place he really wanted to go, and there they walked in the sun.»

FF: Hvilken singel var den første du kjøpte?
AH: Min første singel fikk jeg, faktisk. Eller, rettere sagt, jeg takket nei til å få den. Det var komisk nok La Bouche med «Be My Lover», og det var ei jente på barneskolen som ville gi den til meg for å vinne min gunst. Den fikk hun ikke, og singelen forble i hennes eie (verken jenta eller singelen falt i smak).

FF: Hvilke forventninger har du til ditt medlemskap i Singelklubben?
AH: Mine forventninger er at det i hvert fall innimellom skal komme noe jeg får godtvondt i magen av.

FF: Noen norske forfattere du gjerne skulle sett utgitt i singelformatet?
AH: Det blir for opplagt å si Per Petterson i dag, men hva om dere får Kjell Askildsen til å skrive en novelle? Eller Niels Fredrik Dahl til å skrive dikt igjen? Det var kanskje opplagt det også. Glem disse: Jeg svarer Kolbein Falkeid.

Relaterte artikler