Likte du filmen? (9)

Flammes altetende og alltid entusiastiske filmanmelder Margreth Olin har sett animasjonen Mary og Max, om ei jente og en mann som blir beste og eneste venner til tross for at de har 36 år og hele verden mellom seg. I filmen hører du stemmene til blant andre Philip Seymour Hoffman og Toni Collette. FF: Likte du filmen? MO: Tja. Kjenner at jeg har mest lyst å si JA! Fordi Mary og Max er verdt å se, jeg koste meg, stemmene er nydelige, men, det blir altså tja likevel. Men jeg kjenner at noe i den kommer til å følge meg lenge, og det er alltid bra. FF: Lo du? MO: Ja. FF: Gråt du? MO: Nei. FF: Kjeda deg? MO: Litt langt oppspark og slutten … jeg ønsket meg en annen slutt. Jeg ser nok for mange filmer med tilsvarende slutter. FF: Likte du håndverket? MO: Veldig vakker. FF: Er det en film for voksne som blir mobbet? MO: Ja. FF: Er det en film for voksne som mobber? MO: Ja. FF: Er det en film for trøstespisere? MO: Sånne som oss, mener du? Ja. FF: Kan mennesker bli nære venner til tross for store aldersforskjeller? MO: Da jeg var 6 år var min beste venninne 60. Et helt spesielt vennskap som ble veldig bestemmende for meg. Nå har jeg flere venner som er 18–20 år yngre. Også veldig, veldig fint! FF: Er det sant at man må elske seg selv først? MO: Ja. FF: ... Og på hvem sitt parti er du: verden eller enkeltmennesket? MO: Verden består av enkeltmennesker. Det er det samme partiet, og jeg er fan.

Relaterte artikler