Likte du filmen? (10)

Flammes snart jubilerende filmanmelder Margreth Olin har vært på eventyrkino og sett Tim Burtons Alice in Wonderland. Men ikke fordi Johnny Depp spiller i den. Nei, nei, nei, ikke på grunn av Johnny. Ingenting med kule Johnny å gjøre. Deppern. JD. Å, så fin han er. Mia Wasikowska spiller forresten også i filmen. Det er hun som er Alice. FF: Likte du filmen? MO: Ja. Filmen er en feiring av kraften i oss selv. FF: Lo du? MO: Ja. FF: Gråt du? MO: Ja. Til ettertekstene. FF: Likte du håndverket? MO: Ja. FF: Lengter også du etter en annen verden? MO: Alltid gjort. FF: Er vi mennesker i tilstrekkelig grad i stand til å forme livene våre? MO: Jeg tror at fantasien og tankekraften vår er uendelig, og at vi kan bruke den til å skape våre egne liv og verden slik vi vil ha den. FF: Er Alice rar? MO: Nei. FF: Går det an å leve et normalt liv etter kaninhullet? MO: I kaninhullet lærer hun hvem hun er. Etter det kan hun leve bedre med seg selv og andre. Jeg vet ikke hva et normalt liv er. Jeg har aldri møtt noen som lever et normalt liv. FF: Er det en film for unge jenter? MO: Ja — og for kvinner som styggfort nærmer seg 40. FF: Er det en film for unge gutter? MO: Jeg håper det. FF: ... Og hva kan et eventyr egentlig fortelle oss om frihet og frie liv? MO: Jeg har en venn som er god på frihet. Og som ser og leser mer eventyr enn meg. Jeg må snakke med ham om det, tror jeg. Jeg kunne jo ringt ham og spurt, men jeg tror han er på eventyr (fylla). Jeg prøver å sove på det. Og svarer i morgen.

Relaterte artikler