Jeg skjønner det nå

Da jeg var liten, som det heter, og så «Stand by me» for først gang, hadde jeg problemer med en scene nokså tidlig i filmen. Da den nokså trøbla gutten Teddy Duchamp (spilt av Corey Feldman) stiller seg i togsporet med toget på vei rett mot ham og vil utfordre det. Stå så lenge han kan før han kaster seg til siden. Train dodging. Det er som et lys går opp i gutten. Ja, så klart! Train dodging. Det er meningen med livet. Men jeg skjønte det ikke. Jeg så ikke det Teddy så. Jeg tankte bare: Hvem i alle dager er det som stiller seg opp i et togspor på den måten? Det ser helt idiotisk ut. Og ikke minst: kjempefarlig. Men du, Teddy, jeg vet at jeg er sent ute her, sikkert 30 år for sent ute, men jeg ville bare si: Jeg skjønner det nå. Endelig skjønner jeg det.

Relaterte artikler