I anledning dagen

den unge poeten

Det er verdens poesidag i dag (ta-daaa!) og vi tenkte kanskje det er på sin plass å dele noen dikt med ålmenta, henta fra vårens utgivelser, og si: fra alle oss, til alle dere, god verdens poesidag! Første poet er Isabell El-Melhaoui, hvis debutsamling Kan jeg finnes i andre formater, allerede er utkommet:

ps

forresten vet jeg
at den gutteturen du pratet om
også var med jenter
jeg så det på facebook
men om du ikke ville si det
fordi du syntes det er flaut
trenger jeg ikke si det videre
til mamma
husk at du er atten
og egentlig kan gjøre som du vil

Så til Ingrid Furre, hvis andre diktsamling Restaurant, er snart forestående:

først skal vi ha gryterett vet du
så skal vi ha litt frukt vet du
med grønt til
så skal vi ha noe ost
og godt brød vet du
så skal vi ha fyrstekake
og kaffe

Og til slutt Linda Therese K. Utstøl og Unnveig Aas, som snarlig debuterer med tandemboka: Mannen er vakker fra livet og opp:

Jeg øver meg på å se trist ut hele tida.
Jeg vil at du skal vite at jeg er trist.
Neste gang du ser meg skal du få vite at du gjorde meg vanvittig trist.

God poesidag, folkens! Les noen dikt for deg selv. Les enda flere for noen andre. Og så kan du skrive noe som ligner. Og noe som ikke ligner i det hele tatt. Det blir bra, vet du. Så blir det fyrstekake, vet du. Og kaffe, vet du. Eller øl, vet du. Ja. Øl. Det er jo fredag også. Skitt, så mange åpne dører.

 

Relaterte artikler