Hvor brenner det Unnveig Aas?

FF: Hvem var din første fiktive flamme? Altså en person fra en bok eller film som du blei litt forelska i eller ville være som?
UAa: Tror alle flammer er litt fiktive.

FF: Hva gjør deg sinna?
UAa: At jeg ikke klarer å bli skikkelig sinna.

FF: Hva synes du om skriverådet: Skriv der det brenner?
UAa:Tja, jeg vet ikke helt. Noen ganger skriver jeg jo for at jeg ikke skal brenne inne med noe. Og andre ganger skriver jeg for å skape en brann. Det hender også at jeg ubevisst starter en brann i meg selv når jeg skriver - at jeg kommer inn på et tema som jeg ikke visste engasjerte meg.

Husk å redde, varsle og slukke.

FF: Hva skriver du om da?
UAa: Et tema jeg stadig kommer tilbake til er de vanskelige sidene ved en relasjon. Enten med andre eller med meg selv (har man en relasjon med seg selv?)

FF: Kan du fortelle om en heftig leseropplevelse du har hatt det siste året? Den behøver ikke å være bra.
UAa: Prøvde meg på Gert Nygårdshaugs Mengele Zoo nå nylig. I grunn ikke min type litteratur (om det er lov å si man har en type litteratur), men syns det er fascinerende og inspirerende at en fyr fra Tynset klarer å bevege seg så mye ut av sin egen verden. Var veldig forfriskende med litt magisk realisme.

FF: Har du noen gang vært skikkelig fan av noe? Av hva?
UAa: Som syttenåring gråt jeg (lykketårer) i flere timer etter å ha møtt favorittbandet The Killers. Storesøstra mi som litt ufrivillig måtte være med sier hun fortsatt er flau over meg.

FF: Kan du fortelle om den gangen du brant deg? Hva skjedde da?
UAa: Da jeg var liten presterte jeg å putte hele hånda oppi en skål med glovarm blomkålsuppe. Resulterte i flere vannblemmer, og at jeg ikke fikk lov av mamma å dra på svømmetrening den ettermiddagen. Det er nok mitt første minne av å brenne meg. Men brenner meg stort sett alltid når jeg skal ta ut noe av stekeovnen.

FF: Har du blitt starstruck? Av hvem?
UAa: Jada. Nå nylig da jeg hilste på Lars Saabye Christensen under et poesiarrangement.

FF: Hva liker du best? Peis eller leirbål?
UAa: Peis. Men helst vedovn.

FF: Hvilken låt synes du er finest: Light my fire av The Doors eller Eternal Flame av The Bangles?
UAa: Eternal Flame av The Bangles! Aldri klart å få sansen for The Doors.

FF: Hva gjør deg tullete glad?
UAa: Katter.

Relaterte artikler