Hvor brenner det Helge Skodvin?

Hvem var din første fiktive flamme? Altså en person fra en bok eller film som du blei litt forelska i eller ville være som?
Special Agent Dale Cooper, Twin Peaks. 1990-1991. Dressen, håret, det å leve i Amerika, det å kunne bestille cherry pie, kaffen, det å være sær, det å ha draget.

Hva gjør deg sinna?
Folk som surfer på mobilen på offentlig sted. Bare stopp med det!

Hva synes du om skriverådet: Skriv der det brenner?
Siden jeg er fotograf så må jeg omskrive det til ‘fotografer det som brenner i deg’ Som det står i Hotel New Hampshire-boken til John Irwing «You've got to get obsessed and stay obsessed"

Hva fotograferer du da?
Det jeg ser rundt meg. Her. Nå,

Kan du fortelle om en heftig leseropplevelse du har hatt det siste året? Den behøver ikke å være bra.
Jeg ble utrolig irritert på alle personene i Carl Frode Tiller sin ‘Begynnelser’ - Aaaah, ta deg sammen, sa jeg flere ganger høyt. Ellers så ble jeg så skuffet over ‘Tante Ulrikkes vei’ Hev boken i veggen på side 100, har ikke plukket den opp igjen. Men jeg liker veldig godt ‘Sjå, eg kjem snart!’ av Erlend Berge.

Har du noen gang vært skikkelig fan av noe? Av hva?
Fan er bra. I en periode var jeg skikkelig fan av Dire Straits og alt Mark Knopfler gjorde. Men så rotet han seg bort med 'Brothers in Arms' og 'Money for Nothing’ Nå er jeg skikkelig fan av den svenske fotografen Lars Tunbjörk. Altså bildene hans. Tunbjörk 4-ever!

Kan du fortelle om den gangen du brant deg? Hva skjedde da?
Husker jeg en gang lente hele overarmen inntil et strykejern som sto oppreist på kjøkkenbordet. Jeg har fremdeles et svakt skrykejernformet merke der.

Har du blitt starstruck? Av hvem?
1.Kevin Keegan 2. Kari Bremnes. Jeg skulle fotografere henne, men jeg sa så mye dumt og idiotisk. Jeg mistet helt grepet. Jeg rødmer fremdeles, 15 år etter. Unnskyld Kari.

Hva liker du best? Peis eller leirbål?
Aller best liker jeg å brenne bråte. Altså sette fyr på gress og lyng. Min mor mener jeg er en pyroman. At det kommer fra farsslekten. Jeg er nok enig.

Hvilken låt synes du er finest: Light my fire av The Doors eller Eternal Flame av The Bangles?
The Doors er helt forferdelig. Men Eternal Flame er ikke noen vinner det heller. Alt for søt. Hmm. Men okey, The Bangles.

Hva gjør deg tullete glad?
Jeg har vært tullete glad i dag. Er aleine på kontoret og har danset rundt til låten 'Honey' med Robyn

Mer om Deilig er jorden av Helge Skodvin og Frode Grytten.

Relaterte artikler