Hvem sa følgende om moderne poesi?

parthenon

Poesien har kommet langt, men veldig sakte; du er ikke like gammal som meg og jeg kan huske tidsskrifter hvor det på slutten av diktet het: Paris, 1928. Som lot til å utgjøre en såpass forskjell at mange, de som hadde råd til det (og noen som ikke had råd til det), dro til PARIS og skreiv.

Jeg er også gammal nok til å huske da dikta hadde mange referanser til greske og romerske guder. Hvis du ikke kunne dine guder var du ingen dikter. Og hvis du ikke makta å smyge inn ei setning på spansk, fransk eller italiensk i løpet av diktet var du definitivt ingen god poet.

For fem eller seks tiår siden, kanskje syv, slutta noen poeter å bruke stor bokstav og skreiv «&» i stedet for «og». Det er mange som fortsatt gjør begge deler, i den tro at dette er lyrisk sett ganske effektivt og moderne. Pluss: den eldste myten som ennå har et slags strandhugg i bevisstheten vår er at hvis du ikke forstår diktet så er det ganske sikkert godt.

Men poesien beveger seg forsatt sakte framover, tenker jeg, og når den gjennomsnittlige bilmekaniker begynner å ta med seg diktsamlinger på jobb for å lese i lunsjpausa, da vet vi med sikkerhet at vi er på rett vei.

& sikkert er det.

Relaterte artikler