Hva leser ungdommene... i Sogndal?

Bibliotek-Sogndal-vgs

Den 12. mars deles Ungdommens Kritikerpris ut i Oslo, og vi er spente som fy, for vi er så heldige at to av Flammes forfattere er nominert denne gangen. Kjersti Wøien Hålands Dommedøgn og Nils Chr. Moe-Repstads 19 forgiftninger er blitt lest av ungdommer fra hele landet og nå skal de altså kåre en vinner av disse to og seks andre nominerte bøker. Ja, vi gleder oss! Og mens vi venter, så snakka vi litt med bibliotekar Else Brita Ness om hva lånerne på Sogndal Videregåendes bibliotek leser mest av.

FF: Er det noen lånetoppliste hos dere?
EBN: Lånetoppen vår er nok prega av utlåna av «obligatoriske» klassesett i engelsk som To kill a mockingbird og The great Gatsby. Bortsett frå det har Hobbiten og Hunger games-bøkene framleis appell, og Divergent-bøkene. Bøker som gjerne er filmatiserte. John Green-bøkene har vore etterspurde ei stund.

FF: Er det en spesiell sjanger som utmerker seg?
EBN: Utifrå dette er det nok framleis fantasy/dystopi-genren som er mest utlånt, men òg sosialrealistiske bøker (først og fremst i høve fordjupingsoppgåva i norsk på vg3) som handlar om alvorleg sjukdom og overgrep.

FF: Og til sist, har du som bibliotekar noen egne anbefalinger du vil komme med? 
EBN: Mitt tips: Simon Strangers De som ikke finnes. Boka har eit tema som er aktuelt og internasjonalt, spennande, lett å lese, bok som kan brukast for ulike høve.

Relaterte artikler