Hva kan du om orgasme?

orgasmisk

Flamme slipper i disse dager Selma Lønning Aarøs første roman på fem år, Jeg kommer snart, som handler om forfatter og småbarnsmor Julie, som, blant mange andre bekymringer i livet, ennå ikke har fått orgasme - og bestemmer seg for å gjøre noe med det. Vi tenkte kanskje hjelpe leserne våre litt på vei hva gjelder kontekst og kunnskap om den uregjerlige menneskelige orgasmen. Kjekt å vite. Vi har henta fakta fra Cosmopolitan. Så klart. Hvor ellers? Visste du for eksempel ...

– at «verdensrekorden» for å mastubere seg fram til en orgasme er på 6 timer og 30 minutter for en kvinne, og 8 timer og 30 minutter for en mann? Uten å gi bort for mye kan vi love at Julie gruser dem begge. Isipisi.
at orgasmer faktisk hjelper mot hodepine? Det var den unnskyldninga ut vinduet.
– at kvinner som er usikre på typen har mindre sjanse for å få orgasme? Trygghet hjelper. Kjærlighet også. Hvem skulle trodd?
– at gjennomsnittsalderen for orgasme blant kvinner er 18. Igjen, uten å gi bort for mye, Julie er ingen tenåring lenger.
– at vibratoren kom på markedet før støvsugeren og strykejernet? Prioriteringer, ikke sant.

– at en kvinnelig orgasme varer i gjennomsnitt rundt 10 sekunder?
– at orgasmen slår av flere områder i hjernen, blant annet dem produserer frykt og årvåkenhet? En slags lykkepille, altså. Så i stedet for en time på klinikken, foreslår vi ti minutter soverommet. Neida. Joda.
– at sytti prosent av alle kvinner har faket orgasme? Som må bety at de resterende tretti har faket svaret.
– at bare en knapp tredjedel av kvinner får orgasme hver gang de har sex, mot rundt åtti prosent for menn. Det hjelper dog om vorspielet varer lengre enn tjue minutter. Sorry, gutter.

Relaterte artikler