Flammehøsten 2017

Sommerferien er over. Vi håper den var lang og god. Det håper vi bokhøsten blir også. Her er vårt bidrag:

To av høstens bøker er utkommet alt: Lotta Elstads Jeg nekter å tenke er blitt anmeldt bredt allerede, den er til og med blitt kalt en Sareptas krukke av en roman (Janneken Øverland, Klassekampen). Ikke dårlig! Den andre boka som har tjuvstarta bokhøsten er Bård Torgersens nye diktsamling Jeg ikke dum, som inneholder dikt i kjent Torgersen-stil. Morsomt, rart og trist. Som mye av det beste i livet jo er.

I starten av september utkommer Endre Rusets haikusamling Noriaki, som følger opp den for noen kjente boksingelen ved samme navn som utkom for noen år sida, også her hos oss. Boksingelen på 20 små sider er blitt utvidet til en større samling som vi gleder oss til å få ut i hyllene. September rommer også debutboka til Thomas Espevik, romanen Hva ville Johannes gjort? som er en oppvekstroman, eller en roman om et år i en ung gutts liv.

Videre i høstmånedene kommer høstens andre debutant, Sigrid Hesjevoll med sin morsomme Naudsynt happy ending, en roman satt sammen av flere korte tekster som alle dreier seg rundt vår hovedperson og heltinne Anna, menneskene rundt henne og situasjonene hun havner i.

Audun Mortensen gir ut sin niende bok i oktober. Fire dager i Berlin er en samtalebok, et tidsbilde, en bok som handler om fire dager, to mennesker og samtalene de har. Kjersti Wøien Håland har skrevet nye dikt! Kom og hent meg er dikt som handler om å vente på å bli henta, i den setningas mange betydninger. Og innen høsten blir til vinter, så utgis sonettene til Morten Langeland i samlinga Zoonetter. Morten Langeland vant Stig Sæterbakkens minnepris i fjor, og vi gleder oss veldig til å utgi hans nye bok hos oss.

I tillegg til disse perlene har vi sneket inn en pocketbok eller to, en liten haug med boksingler og hvis du ikke rakk å lese alle bøkene vi utga i våres, så håper vi du har tid til å kikke på dem også i månedene som kommer.

Flamme på!

Last ned katalogen over årets bøker her

Relaterte artikler