#flammeforlag (6)

Ikke alle bøkene vi utgir blir anmeldt i avisa. Eller i flere enn noen få aviser. Men mange av dem blir blogga eller instagramma eller whathaveyou. Dette er et lite utvalg slike ting om bøkene fra 2016. I dag: Stuntpoetenes historie av Thor Sørheim, sakprosa 2016

Sindre Ekrheim, på bloggen humbaba.no skriver blant annet: «Stuntpoetenes historie har stor verdi som skriftstykke, fordi den dokumenterer ei litterær hending i Noreg, fordi den er nøktern, klar, balansert og samstundes morosam, fordi den uvegerleg får oss til å reflektere over poesiens tilhøve til samfunnet i Noreg i dag, og fordi det er ei ven bok rik på foto, faksimilar og illustrasjonar.»

Birgit Hatlehol, leder av Oslo internasjonale poesifestival skrev på Facebook: «Thor Sørheim er ute med Stuntpoetenes historie. Boken er en bragd av en bok: Morsom, informativ og et must for alle som jobber innen kunst og litteraturfeltet. Ikke minst for dere som ikke fikk med dere 80-tallet. (...) Og om det ikke er nok så boken er den full av unikt billedmateriale blant annet fra Per Maning, formgitt av Yokoland og utgitt av Geir Nummedal på Flamme. Gratulerer også til Karin Moe, Torgeir Rebolledo Pedersen, Erling Kittelsen, Thorvald Steen - og en stor skål for Jon Svenbjørn Jonsson og Kjell Erik (senere Tristan) Vindtorn som garantert allerede har startet feiringen i paradiset.»

Til sist et lite bonus-spor fra bokas redaktør da boka endelig var ferdig: Slik kan en manusbunke se ut

Relaterte artikler