#flammeforlag (2)

Ikke alle bøkene vi utgir blir anmeldt i avisa. Men mange av dem blir blogga eller instagramma eller whathaveyou. Dette er et lite utvalg slike ting om bøkene fra 2016. I dag: Linn Strømsborgs Du dør ikke (Roman, 2016)

Denne romanen ble anmeldt i noen få aviser, og det gikk bra (det ble både en og to blurber på katalogsida). Men enda bedre gikk det hos bloggerne:

Gina Tandberg blogget om de beste bøkene hun leste i 2016, hvor Du dør ikke var med på lista: «Jeg elsker Linns beskrivelser av steder, følelser, hverdag. Hun har en ekstrem varhet for hvordan indre stemninger kan påvirke det man ser rundt seg, og hvordan alt rundt kan påvirke de indre stemningene. Om hvor innmari vanskelig det kan være å gå ut av døra og være et menneske. Jeg får lyst til å flytte til Oslo umiddelbart og løpe til alle stedene der man kan se utover byen i soloppgang med blodsmak i munnen og Kent på øret.»

Rose-Marie Christensen skulle ønske hun hadde lest boka før jul, for da hadde den ligget under flere juletrær: Nydelig om angst

Mari hos bokmerker.org mente det var en av de beste skjønnlitterære beskrivelsene av angst hun hadde lest.

Sirivil liker sjelden bøker om angst og depresjon, men likte den likevel.

Bjørg Myhre Ims oppfordra alle leserne sine til å lese boka: «Du dør ikke er svært god roman om å vere ung og om å ha angst og om å ikkje klare å gjere det ein skulle ønske ein kunne gjort. (...) Viss du bare skal lese ei bok til med ein engsteleg og introvert hovudperson som går eller løper gatelangs i Oslo, bør du velje denne.»

Word, sier vi.

Instagram-buketten er henta fra #dudørikke:
bokfiol // rosapille // benedicte_fyflateland //
bokelskerinnen // annestacia // annkolaas //
bokfiol // lillebymilla // mlm_linjene


Relaterte artikler