#flammeforlag (10)

Mange av bøkene våre er så heldige å bli blogga og instagramma og whathaveyou. Dette er et lite utvalg slike ting om bøkene fra 2017. I dag: Jeg nekter å tenke av Lotta Elstad, roman 2017

I tillegg til å være en av de mest omtalte bøkene denne bokhøsten i ordinære aviser, så har Lotta Elstad heldigvis også fått skinne på instagram gjennom sensommeren, og bokbloggerne har lest og likt boka. Her er et lite utvalg av det som hittil er blitt publisert:

Kvardagsbiblioteket var tidlig ute med å blogge om boka. «Det er en bok om bunnen, men Elstad sitt skarpe og vittige språk gir den en oppløftende tone. Det er mye bra komedie, og Hedda er en veldig interessant forteller,» skrev Sunniva. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Sirivil avslutter sin grundige omtale med følgende: «Jeg nekter å tenke har blitt kalt en viktig bok. Med tanke på det konstante presset på abortrettighetene våre, kan det godt hende. Aller mest er det likevel en underholdende og usentimental roman om å være gravid uten å ville være det. Anbefales.» Les hele her.

Elise Cathrin har lest både Et eget rom og Jeg nekter å tenke i sommer og mener blant annet at «Akkurat som Et eget rom er Jeg nekter å tenke ein intelligent, morosam og feministisk roman om både det generelle og det meir spesifikke. Det er skarp og morsom kritikk mot byråkratiet, politikk, og tek òg opp abort og feminisme. » Les hele anmeldelsen her.

Julie Eilén hos overtenking.net avslutter med å si at «Jeg tror ikke vi skal se bort ifra at dette blir en av årets absolutt favoritter for min del.» Les hvorfor her.

Aurora Alette skriver «Ikke rent sjeldent er det korte bøker som skildrer flest følelser, fanger flest øyeblikk og vekker sympatien i en.Jeg nekter å tenke er en slik bok: En liten bok med de store følelsene, og hovedkarakteren du har aller mest lyst til å klemme og trøste.» Les resten her.

Helt tilslutt vil jeg minne om Rose-Marie Christensens blogganmeldelse av Lotta Elstads forrige bok, Et eget rom, som vi håper at flere vil plukke med seg nå som hennes nyeste bok har fått så mange lesere. Du kan lese hele anmeldelsen her, men kort og godt står følgende: «Min påstand er at Et eget rom er årets morsomste roman!»

Vi håper Jeg nekter å tenke kan bli med i konkurransen om å bli dette årets morsomste lesning - for mange.

Instagram-bukett fra #jegnekteråtenke: @magpaaeventyr // @annkolaas // @ogboekene
// @akl85// @ingridhodnebo // @sirivil
// @unni_lilrebel // @annemarthein // @c_lerberg


Relaterte artikler