Flamme på Poesifest 2016

På programmet for årets poesifest står ikke mindre enn et titalls poeter fordelt på seks programposter, og det meldes at det vil bli solgt bøker, drikke og pølser hele dagen. Kan man ønske mer? Nei, mener vi. Men om du trenger å overtales, så kan vi si litt mer om poesifestens program:

Dørene åpner 16.00, og det er gratis inngang. Så hvis vinteren fortsetter å dale ned, så er det gratis å søke ly og varme her.
Klokken 17.00 får vi en prolog fra festivalpoet Søren Ulrik Thomsen. Dette er poeten hvis diktsamlinger trykkes opp igjen og igjen, bøkene hans får like stor plass i bokhandelen som Karl Ove Knausgårds bøker gjør her hjemme. I Danmark er det kult å skrive dikt. Det er ganske kult.

Klokken 17.15 er det poesi-stafett! Noen av de sterkeste poetene i Norge i dag velger ut og forteller om sine kollegaer. Samtlige leser opp underveis. Deltakere: Nils-Øivind Haagensen, Geir Gulliksen, Eldrid Lunden, Kjersti Bronken Senderud, Steinar Opstad og Anne Bøe.

Klokken 18.00 har Kristin Berget invitert noen av sine favorittpoeter til samtale og opplesning. Her får vi møte Monica Aasprong, Jørn H. Sværen og debutant Maiken Horn Bolset.

Så er det tid for bokbad med festivalpoeten sjøl, Søren Ulrik Thomsen, som skal snakke med poet og redaktør Dan Aleksander Ramberg Andersen. Dette begynner klokken 19.00.

For de som har savna noen av Flamme Forlags navn hittil, fortvil ei, for klokken 20.30 får vi opptil flere i programposten Blinkskudd. Her har John Erik Riley, redakssjonssjef i Cappelen Damm, invitert Casper André Lugg, Erlend Wichne, Caroline Kaspara Palonen, Audun Mortensen og Morten Langeland til å lese fra sine bøker.

Klokken 21.00 kommer Stian Hole og Lars Saabye Christensen på scenen, med opplesninger og bilder fra deres nye bok Sanne gleder, til musikk av Mathias Eick og Erlend Slettevoll.

Og før dere ramler videre i lørdagsnatta, så anbefaler vi sterkt å bli igjen for siste programpost 21.30, for den innehar nemlig Unnveig Aas og hennes gitar.

Relaterte artikler