«Fjällräven gul» inntar Østfold

Tiril Broch Aakre er nominert til nok en kritikerpris for ungdom; denne gangen er det Østfoldungdommen som skal lese boka hennes

For niende året på rad skal ungdom i Østfold få si sin mening om litteratur. Lesetiltaket Østfoldungdommens kritikerpris har invitert ungdom på 9 videregående skoler til å lese fire nominerte bøker og stemme på den boka de liker best. Tidligere vinnere av prisen er blant andre Johan Harstad, Taran Bjørnstad, Anette Munch og Arne Svingen. Tiril Broch Aakres roman Fjällräven gul en av de fire nominerte bøkene.

Fjällräven gul utkom i fjor og er også i år en av NORLAs satsningstitler fram mot bokmessa i Frankfurt. Vi håper ungdommene liker boka like godt som vi gjør - eller som noen av kritikerne gjorde. Vidar Kvalshaug i Dagsavisen sammenlikna Tiril med Per Petterson, og Ingvild Bræin i Dag og Tid skreiv at boka var lysende og mørk. Hvis Tiril vinner denne kritkerprisen for ungdom, blir det hennes andre i rekka. Hun vant Ungdommens Kritikerpris 2015 for sin første roman, Redd barna - som også anbefales varmt.

Relaterte artikler