Filmere i sommersol

Sommeren betyr som regel ferie og reise for de fleste. En tid for MMS-er og postkort heller enn spillefilmer og dokumentarer. Men det vil Flammes filmanmelder Iram Haq gjerne at vi gjør noe med. Vi må ikke glemme å se film bare fordi det går an å lukke øynene og sole seg. Her er fem sommerfavoritter fra Iram og hun begynner med Hirokazu Koreedas fantastiske Som far, så sønn.

Les mer for flere filmtips fra Iram.

Mike Leighs Hemmeligheter og løgner, hvis trailer her er utstyrt med spansk teksting (eller er det italiensk?) er spesielt egnet for dem som har lagt turen til øyriket. Men egentig hvor som helst i verden. Gode filmer kan - og bør - nytes overalt.

Det Lila sa, regissert av Ziad Douein, er også en ypperlig sommerfilm. Særlig for dem som leter etter noen å forelske seg i. Selv om alle vet at man ikke hvis finner før man slutter å lete. Men det er en helt annen svingdør. Se filmen først.

Og det blir vel ikke sommer uten Miranda July og You and me and everyone we know? Nei, det blir det ikke. Miranda er vel så viktig som solfaktor, Orangina og svømmebriller. Så sett deg i skyggen et sted og tenk på alle du kjenner.

Og så klart Wong Kar-Wais In the mood for love. Som gjør en hvilken som helst sommerdag hvor som helst i verden mye bedre. Perfekt for dem som er litt lei seg. Som det er overraskende mange av på sommeren, det vet vi.

God filmsommer, folkens!
Hilsen Iram og Flamme.

Relaterte artikler