Eventuelt kan hun tyvlytte i badstuen

FF: Så på Instagram at du liker Skrivehistorier, kjempeglad for det, hva gjør at du liker den?
JR: Det er noe personlig og direkte i tekstene som jeg liker. Forfatterne skriver om sin egen yrkespraksis, noe de vet mye om og har tenkt mye rundt, dette er de eksperter på, noe som gjør lesningen interessant. Og likevel har alle løst oppgaven på forskjellige måter.

FF: Noen utvalgte favoritter blant tekstene?
JR: Likte særlig bidragene til Mikkel Bugge, Lasse W. Fosshaug og Oddmund Vaagsholm. Førstnevnte er en liten novelle i ypperste klasse, Fosshaug er morsom og Vaagsholm beskriver det kompromissløse ved å gjøre skrivingen til et levebrød.

FF: Vil du få noe utbytte av en som forfatter, tror du?
JR: Kanskje jeg skal prøve meg på Tor Åge Bringsværds metode om å skrive en og en side av gangen, og når den er skrevet ut, aldri redigere den igjen? Virker som en tøff arbeidsmåte. Eventuelt kan jeg tyvlytte til andre folks samtaler på badstua i svømmehallen, noe som åpenbart fungerer for Levi Henriksen.

FF: Du er også bidragsyter i oppfølgeren til Skrivehistorier, Lesehistorier, en utgivelse som er like om hjørnet, har du forventninger til den (utover ditt eget bidrag)?
JR: Mitt forhold til litteratur begynte med utstrakt lesning. Man er ofte først en som leser, så en som skriver. Tenker at jeg ikke er den eneste som har det sånn, og når jeg er på besøk hos forfattere eller litteraturfolk sniker jeg meg ofte til en titt i bokhyllene deres. Det er veldig spennende å høre hva folk leser, hva som har formet dem og inspirert dem. Som regel er dette fortellinger om kjærlighet og lidenskap, til et forfatterskap eller en bok, folk lyser opp, det må jo bli bra!

Relaterte artikler