Bare Unnveig og gitaren

Unnveig Aas debuterte her på Flamme i 2014, sammen med Linda Therese K. Utstøl ga hun ut diktsamlingen Mannen er vakker fra livet og opp. Veldig anbefalt lesing. Siden har hun ved siden av skrivingen gjort seg mer og mer bemerket som musiker. Både alene og med band i ryggen. Nå ryktes det også at den første plata ikke er langt unna og at den blir knall. Da har du vel ingen grunn til ikke å få med deg Unnveig på Poesifest neste lørdag? Før hun blir for stor for oss alle.

FF: Hvordan vil du beskrive musikken din for eventuelt nye lyttere?
UAa: Liker best å la musikken tale for seg selv, da. Så sjekk den gjerne ut, du som leser dette. Men ett ord som jeg kan komme på er: kontrastfylt. Og unik!

FF: Hvem er dine musikalske helter?
UAa: På dette kan jeg svare veldig langt eller kort. Har så mange! Jeg er glad i folk-og countrymusikk fra seksti-og syttitallet. Joni Mitchell, Joan Baez, Leonard Cohen, Bob Dylan og Gram Parsons for å nevne noen. Av mer moderne musikere digger jeg Laura Marling, Bill Callahan og First Aid Kit. Liker gitarplukking og sterk låtskriving!

FF: Hører rykter om snart ferdig plate? Hvordan blir den?
UAa: Ja, den blir ferdig innspilt i disse dager! Plata blir variert, med noen poppa dansbare låter, og noen helt nede med meg og gitaren i rare tuninger. Har med strykere på noen låter, som blir helt sjukt fint, også spiller steelgitaristen min steelgitar som innimellom høres ut som synth.

FF: Hva kan vi forvente oss neste lørdag?
UAa: Jeg spiller uten band, så det blir lavmælt og koselig. Et slags innblikk i hvordan låtene blir til - bare meg og gitaren.

Relaterte artikler