10 om ...

7:7 - "Singelklubben"

Praktikant Johanna har samla ti venner til en samtale om bøker og bokklubb. Vil noen av dem melde seg inn i Flammes Singelklubb tilslutt?

I ukene som har gått har Johanna og gjengen samtalt om bøker, lesing, klubbmedlemsskap og økonomi. I dag har vi kommet til siste del. Er du spent? Vi er spent!

FF: Vi er kommet til veis ende... Nå til det avgjørende spørsmålet: Kunne dere tenke dere å bli medlem av Singelklubben?

Sofus: Ja, lånte (stjal) en singel av Thomas Lundbo av en venninne. Det var veldig fint, tenkte i etterkant at jeg skulle melde meg på, men så endte jeg med å glemme det hele (det minner meg på at jeg må lete opp den blekka).

Hedda: Ok, nå søkte jeg det opp, og jeg har hørt om disse boksinglene før. Mitt svar er: ja, det kunne jeg tenke meg. Det er jo et utrolig kult konsept, det der. Det er noe nostalgisk over det hele, i tillegg til at det kanskje vekker leseglede for mange som ikke ante de hadde leseglede. For ikke å snakke om behovet for det ”raske og effektive” hos veldig mange som sier nettopp det jeg sa for en tid tilbake: ”jeg har ikke tid til å lese en hel bok”. Jeg gikk jo på en smell i Pennyklubben, men da var jeg ung og dum. Jeg kan godt tenke meg å bli medlem av noe som gir litt faglig og litterært påfyll.

Bjørn: Ja, seff joiner jeg singelklubben. For spesielt interesserte anbefaler jeg også gruppen "Vi som er kjempe single<3" (sic) på Facebook - det er det drøyeste stedet på jord. Nå er det firmamøte, vi snakkes senere!

Phillip: Ekstremt ledende spørsmål mot slutten der, men ja, kunne tenkt å være medlem av singelklubben hvis det er det jeg tror det er (en klubb hvor man deler musikksingler)

Maja: Min største innvending mot singelklubben er at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med dem når jeg har lest dem, de er for små til å sette i bokhylla og blir liggende rundt å slenge på en irriterende måte, og jeg har allerede for mange små ting liggende som folk sender meg i posten.

Kristina: Lett.

David: Oi, ser ut til at jeg har malt meg inn i et hjørne her – hvordan kan jeg si nei til noe slikt? Det går ikke. Jeg kan godt tenke meg å bli medlem av singelklubben.

Peter: Ja, det vil jeg. Angrer litt på at jeg ikke allerede er medlem.

Signe: Det er muligt. Jeg har altid været glad for mystikken i åbenbare og brede betegnelser.

Benjamin: Ja! Det høres gøy ut!

Da gjenstår det bare å si velkommen i klubben? Velkommen i klubben!

Les de tidligere intervjuene her: #1 // #2 // #3 // #4 // #5 // #6

Introduksjon av intervjuobjektene:


Benjamin Wold Birmanis, 23 år. Bachelor i filosofi ved Kings’ College London og studerer psykologi ved UiO. Benjamin og jeg gikk begge på dramalinja i Skien der hans russiske far underviste. Han førte en undervisning som blant annet innebar at han pisket oss med en pinne om vi ikke holdt ryggen rett i diverse øvelser. Benjamin og jeg har avstått fra teater siden.

Signe Holm Pedersen, 27 år. Har tatt påbyggingskurs på skrivekunstakademiet i Bergen. Jobber på Lardo og Litteraturhuset, oversetter Tina Åmodt og Morten Langeland til dansk. Følg med på Signes evne til å uttrykke seg i serien fremover.

Hedda Gray Lægreid, 23 år. Går tekstlinja på Westerdals, og er en fremragende skuespiller. Hedda har vanskeligheter med å ta valg, ikke bare i kjærligheten, men også på det trivielle plan. Skal man spise grøt eller brød til frokost, og tar man seg råd til paprika på gulosten?

Bjørn Haugerud, 26 år. Daglig leder i MentorNorge som tilbyr privatundervisning. Skriver også erotiske noveller som han selger på Amazon på fritiden. Har alltid likt Bjørn for hans motsetningsfylte karakter.

Kristina Holt, 26 år. Har en bachelorgrad i sosialantroplogi. Jobber på UGLA bokbar og brenner for Oslos kulturliv. Hun har gjort mye stilig med håret opp gjennom årene, og kler seg tøft. Det er ikke annet å si enn at jeg føler meg enfoldig i bekledningen ved hennes side. Og så er hun min kusine da. Det må da være mulig å få meldt henne inn.

Philip Isaksen, 23 år. Utdannet Lysdesigner ved LIPA. Jobber som Lysmester og Lysdesigner ved Torshov/Nationaltheatret. Philip gav meg et mojito-sett til jul, dette fordi vi begge brenner for den drinken. Eller for å bruke Phillips uttrykk hentet fra våre sms-utvekslinger: «Er med på det meste så lenge det blir mojito, eller «Skal vi gønne på med et skikkelig mojito-vors?» eller «Lagde ei lita 20 liters bøtte med mojito – god fredag» eller «Får briske opp en mojito rundt juletider da» eller «skulle man ordne seg noe mojitos til i morgen også?»

Peter Power, 31 år. Tekstforfatter for Anorak. Har bakgrunn fra tekstlinja på Westerdals. Peter er voksen, har mange barn, og liker å bade. I tillegg til alt dette har han et forbløffende sinn.

Maja Hattvang, 26 år. Tekststudent, skribent og blogger. På bloggen skriver Maja om noe så deilig som estetikk.

Sofus Greni, 23 år. Sofus og jeg gikk begge et årsstudium i litteratur i 2013. Han fikk fort nyss om at jeg hadde tenkt til å søke Westerdals, og sendte meg en melding på facebook:
Ble skikkelig gira på Westerdal, sendte inn søknad! Så nå er det bare å skrive noen fremragende tekster som er kick ass … Fant ikke noe statistikk på hvor mange som søkte og hvor mange som kom inn, har du lest det? Never mind! Fant en artikkel.
Blir good.

Siden den tid har Sofus modnet. Han har gått på skrivekunstakademiet i Bø, og fullført en bachelor i litteraturvitenskap.

David Sviland, 25 år. Møtte ham på jazzbox. Han brenner særlig for en ting: Norskfaget. Det er ikke annet enn rent sjeldent i en verden som har gjort litteraturhistorien såpass fossil. Nå skal han bli en storartet norsklærer som gjør Skram relevant. Er for øvrig med i gjengen bak det populære litteraturtidsskriftet Kamilla.

Foto: Jan Brøssen & Log Hurt

Relaterte artikler