10 om....

6:7 - "Kultfenomener og trendsettere"

Praktikant Johanna har samla ti venner til en samtale om bøker og bokklubb. Vil noen av dem melde seg inn i Flammes Singelklubb tilslutt?

I ukene som har gått har vi fulgt Johanna og gjengen samtale om bøker, lesing, klubbmedlemsskap og økonomi. Dette er nest siste del:

FF: Kunne dere tenke dere å ta del i noe som kommer til å stå igjen i historien som et kultfenomen?

Sofus: Nja, tviler på det.

Hedda: Ja, eller det spørs jo egentlig litt hva dette kultfenomenet representerer, men spennende er det jo å være en del av noe større – om man får mulighet og kan stå inne for det.

Bjørn: ….

Phillip : ….

Maja: Uten tvil.

Kristina: Lett.

David: Selvsagt.

Signe: Selvfølgelig, men historien siger mig, at det kultfænomenerne oftest har til fælles er, at de, som tog del i dem ikke selv var klar over, at det skulle blive kult.

Benjamin: Ja, et kultfenomen høres kult ut. Skjønt de fleste kultfenomen ikke prøvde å være kultfenomen.

FF: Ok, kanskje et dumt spørsmål ... Men dere vil vel være trendsettere?

Sofus: I hvert fall ikke en trendsetter, det får andre holde på med.

Hedda: Lurt spørsmål, og igjen et kanskje litt tvetydig svar som det over: hvis jeg setter i gang noe jævla rått som jeg tror og mener vil gjøre en forskjell, så ja. MEN hvis jeg setter i gang en uheldig trend som har med mine uvaner å gjøre, for eksempel hvis alle plutselig syntes det ville være skikkelig kult å være like ubesluttsom som meg (les: paprika), så er det en annen sak. Men ok, da, i teorien, JA.

Bjørn: Seff.

Phillip: …

Maja: Uten tvil.

Kristina: Lett.

Signe: Jeg tror måske, at en så specifik lyst eventuelt kunne fjerne alt det, der kunne være trendsættende.

Benjamin: Så lenge trenden er bra. Jeg tror ikke de fleste trendene I livet mitt er noe folk generelt burde etterstrebe.

Kanskje jeg plasket uti med begge beina nå... Her føler jeg at gjengen er splittet så til de grader. Har jeg fått dem til å tro at "Singelklubben" bare er et strebersk forsøk på å være trendy? Selv om flere av dem virker opptatt av trendsetting, kan jeg ha skremt bort de andre. Følg med i siste runde - da vil de endelig gi sitt endelige svar. Blir de medlem eller ikke?

Les de andre intervjuene her: #1 // #2 // #3 // #4 // #5 // #6// #7

Introduksjon av intervjuobjektene:

Benjamin Wold Birmanis, 23 år. Bachelor i filosofi ved Kings’ College London og studerer psykologi ved UiO. Benjamin og jeg gikk begge på dramalinja i Skien der hans russiske far underviste. Han førte en undervisning som blant annet innebar at han pisket oss med en pinne om vi ikke holdt ryggen rett i diverse øvelser. Benjamin og jeg har avstått fra teater siden.

Signe Holm Pedersen, 27 år. Har tatt påbyggingskurs på skrivekunstakademiet i Bergen. Jobber på Lardo og Litteraturhuset, oversetter Tina Åmodt og Morten Langeland til dansk. Følg med på Signes evne til å uttrykke seg i serien fremover.

Hedda Gray Lægreid, 23 år. Går tekstlinja på Westerdals, og er en fremragende skuespiller. Hedda har vanskeligheter med å ta valg, ikke bare i kjærligheten, men også på det trivielle plan. Skal man spise grøt eller brød til frokost, og tar man seg råd til paprika på gulosten?

Bjørn Haugerud, 26 år. Daglig leder i MentorNorge som tilbyr privatundervisning. Skriver også erotiske noveller som han selger på Amazon på fritiden. Har alltid likt Bjørn for hans motsetningsfylte karakter.

Kristina Holt, 26 år. Har en bachelorgrad i sosialantroplogi. Jobber på UGLA bokbar og brenner for Oslos kulturliv. Hun har gjort mye stilig med håret opp gjennom årene, og kler seg tøft. Det er ikke annet å si enn at jeg føler meg enfoldig i bekledningen ved hennes side. Og så er hun min kusine da. Det må da være mulig å få meldt henne inn.

Philip Isaksen, 23 år. Utdannet Lysdesigner ved LIPA. Jobber som Lysmester og Lysdesigner ved Torshov/Nationaltheatret. Philip gav meg et mojito-sett til jul, dette fordi vi begge brenner for den drinken. Eller for å bruke Phillips uttrykk hentet fra våre sms-utvekslinger: «Er med på det meste så lenge det blir mojito, eller «Skal vi gønne på med et skikkelig mojito-vors?» eller «Lagde ei lita 20 liters bøtte med mojito – god fredag» eller «Får briske opp en mojito rundt juletider da» eller «skulle man ordne seg noe mojitos til i morgen også?»

Peter Power, 31 år. Tekstforfatter for Anorak. Har bakgrunn fra tekstlinja på Westerdals. Peter er voksen, har mange barn, og liker å bade. I tillegg til alt dette har han et forbløffende sinn.

Maja Hattvang, 26 år. Tekststudent, skribent og blogger. På bloggen skriver Maja om noe så deilig som estetikk.

Sofus Greni, 23 år. Sofus og jeg gikk begge et årsstudium i litteratur i 2013. Han fikk fort nyss om at jeg hadde tenkt til å søke Westerdals, og sendte meg en melding på facebook:
Ble skikkelig gira på Westerdal, sendte inn søknad! Så nå er det bare å skrive noen fremragende tekster som er kick ass … Fant ikke noe statistikk på hvor mange som søkte og hvor mange som kom inn, har du lest det? Never mind! Fant en artikkel.
Blir good.

Siden den tid har Sofus modnet. Han har gått på skrivekunstakademiet i Bø, og fullført en bachelor i litteraturvitenskap.

David Sviland, 25 år. Møtte ham på jazzbox. Han brenner særlig for en ting: Norskfaget. Det er ikke annet enn rent sjeldent i en verden som har gjort litteraturhistorien såpass fossil. Nå skal han bli en storartet norsklærer som gjør Skram relevant. Er for øvrig med i gjengen bak det populære litteraturtidsskriftet Kamilla.

Foto: Jan Brøssen & Log Hurt

Relaterte artikler