10 om...

5:7 - "Hva jeg bruker penger på? Impuls vel."

Praktikant Johanna har samla ti venner til en samtale om bøker og bokklubb. Vil noen av dem melde seg inn i Flammes Singelklubb tilslutt?

I ukene som følger vil Johanna og gjengen samtale om bøker, lesing, klubbmedlemsskap og økonomi.

FF: Hadde dere orket å lese en bok på max førti sider noen ganger i året?

Sofus: Nå jobber jeg jo med litteratur, både i studier og utenfor, så det skal fort la seg gjøre.

Hedda: Ja, det håper jeg da virkelig.

Bjørn: Ja, null stress - så lenge det ikke er samme bok. Da gidder jeg bare én gang.

Phillip: Kunne lett leste en bok på førti sider to tre ganger i året.

Maja: Seffi.

David: Hehe, jo, det orker jeg.

Peter: Med litt planlegging tror jeg det er mulig å få til.

Signe: Det orker jeg jo nu. ”Orker” som i: nyder.

Benjamin: Ja, det er et ork jeg kan leve med.

FF: Hva skal til for at dere skal gidde å bruke 70 kroner på noe?

Sofus: Hmmmm… Tja, kanskje en flammesingel? Eller en «med alt i pita, uten tomat – medium saus», du vet, sånn i tre-draget.

Hedda: Ikke så veldig mye, men jeg har en (lei) tendens til å vurdere alt jeg skal kjøpe og eie opp og ned i mente før jeg tar en avgjørelse, selv på en simpel paprika. Kan jeg bruke paprikaen til mer enn bare på ost til knekkebrød? Vil den tilfredsstille meg på alle plan en paprika kan tilfredsstille? Altså, mitt svar: kvalitet og høy nytteverdi.

Bjørn: Skremmende lite.

Phillip: Impuls er det som er lettest for meg å bruke penger på.

Maja: At det er alkohol i det, neida.

David: En impuls.

Peter: At det ser bra ut, smaker godt eller kan slå i hjel tid.

Signe: Alt for lidt, egentlig. Dette sker vel dagligt, og ikke på brugbare eller særligt mindeværdige ting. Bøger og planter er vel i virkeligheden de eneste ting, jeg kan bruge penge på, og aldrig fortryde eller skille mig af med igen.

Benjamin: Mat, alkohol, eller noe som vil bidra til selvrealisering.

Jada. Impuls, alkohol og mat. Svarene kommer ikke akkurat som noe sjokk. En av dem gir til og med uttrykk for å bruke penger på bøker. Her har jeg alle forutsetninger for å lykkes... Når vi i tillegg isper Singelklubben relevans, kvalitet og nytteverdi, må de vel være solgt hele gjengen? Følg med i nest siste runde!

Les de andre intervjuene her: #1 // #2 // #3 // #4 // #5 // #6// #7

Introduksjon av intervjuobjektene:

Benjamin Wold Birmanis, 23 år. Bachelor i filosofi ved Kings’ College London og studerer psykologi ved UiO. Benjamin og jeg gikk begge på dramalinja i Skien der hans russiske far underviste. Han førte en undervisning som blant annet innebar at han pisket oss med en pinne om vi ikke holdt ryggen rett i diverse øvelser. Benjamin og jeg har avstått fra teater siden.

Signe Holm Pedersen, 27 år. Har tatt påbyggingskurs på skrivekunstakademiet i Bergen. Jobber på Lardo og Litteraturhuset, oversetter Tina Åmodt og Morten Langeland til dansk. Følg med på Signes evne til å uttrykke seg i serien fremover.

Hedda Gray Lægreid, 23 år. Går tekstlinja på Westerdals, og er en fremragende skuespiller. Hedda har vanskeligheter med å ta valg, ikke bare i kjærligheten, men også på det trivielle plan. Skal man spise grøt eller brød til frokost, og tar man seg råd til paprika på gulosten?

Bjørn Haugerud, 26 år. Daglig leder i MentorNorge som tilbyr privatundervisning. Skriver også erotiske noveller som han selger på Amazon på fritiden. Har alltid likt Bjørn for hans motsetningsfylte karakter.

Kristina Holt, 26 år. Har en bachelorgrad i sosialantroplogi. Jobber på UGLA bokbar og brenner for Oslos kulturliv. Hun har gjort mye stilig med håret opp gjennom årene, og kler seg tøft. Det er ikke annet å si enn at jeg føler meg enfoldig i bekledningen ved hennes side. Og så er hun min kusine da. Det må da være mulig å få meldt henne inn.

Philip Isaksen, 23 år. Utdannet Lysdesigner ved LIPA. Jobber som Lysmester og Lysdesigner ved Torshov/Nationaltheatret. Philip gav meg et mojito-sett til jul, dette fordi vi begge brenner for den drinken. Eller for å bruke Phillips uttrykk hentet fra våre sms-utvekslinger: «Er med på det meste så lenge det blir mojito, eller «Skal vi gønne på med et skikkelig mojito-vors?» eller «Lagde ei lita 20 liters bøtte med mojito – god fredag» eller «Får briske opp en mojito rundt juletider da» eller «skulle man ordne seg noe mojitos til i morgen også?»

Peter Power, 31 år. Tekstforfatter for Anorak. Har bakgrunn fra tekstlinja på Westerdals. Peter er voksen, har mange barn, og liker å bade. I tillegg til alt dette har han et forbløffende sinn.

Maja Hattvang, 26 år. Tekststudent, skribent og blogger. På bloggen skriver Maja om noe så deilig som estetikk.

Sofus Greni, 23 år. Sofus og jeg gikk begge et årsstudium i litteratur i 2013. Han fikk fort nyss om at jeg hadde tenkt til å søke Westerdals, og sendte meg en melding på facebook:
Ble skikkelig gira på Westerdal, sendte inn søknad! Så nå er det bare å skrive noen fremragende tekster som er kick ass … Fant ikke noe statistikk på hvor mange som søkte og hvor mange som kom inn, har du lest det? Never mind! Fant en artikkel.
Blir good.

Siden den tid har Sofus modnet. Han har gått på skrivekunstakademiet i Bø, og fullført en bachelor i litteraturvitenskap.

David Sviland, 25 år. Møtte ham på jazzbox. Han brenner særlig for en ting: Norskfaget. Det er ikke annet enn rent sjeldent i en verden som har gjort litteraturhistorien såpass fossil. Nå skal han bli en storartet norsklærer som gjør Skram relevant. Er for øvrig med i gjengen bak det populære litteraturtidsskriftet Kamilla.


Foto: Jan Brøssen & Log HurtRelaterte artikler