10 om...

4:7 - "Erotikk eller botanikk?"

Praktikant Johanna har samla ti venner til en samtale om bøker og bokklubb. Vil noen av dem melde seg inn i Flammes Singelklubb tilslutt?

I ukene som følger vil Johanna og gjengen samtale om bøker, lesing, klubbmedlemsskap og økonomi.

Intervjuobjektene har fått i oppgave å lese dette utdraget:

«Noen dager tidligere hadde jeg gitt en liljekonvall til V. Hun så grundig på den. Så kom hun med flere bemerkninger.

- Denne skal man ikke spise.

Sa hun.

- Nei.

Svarte jeg.

- Men man kan godt lukte på den.

- Den lukter godt.

Fortsatte hun.

- Mhm.

- Stilken er usedvanlig stiv. Og lang.

Så tittet hun bort på meg og spurte hva hun skulle gjøre med den nå»


FF: Fikk dere lyst til å lese videre i denne boksingelen?

Sofus: Anes det en underliggende erotikk? Hmmm… skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke det. Med mindre denne scenen er hentet fra en kontekst som tilføyer mer dynamikk til det som foreligger.

Hedda: Arrester meg gjerne, men jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til Fifty Shades. Så svaret er altså nei, sånn umiddelbart.

BH: Dette er det du som har skrevet, Johanna! Er dette en markedsundersøkelse?!

PI: Ble nysgjerrig på forfatterens oppfølging til den erotiske vrien mot slutten av dialogen, så ja, kunne lest mere.

MH: Ja.

DS: Sexy cliffhanger dette her! Jeg leser gjerne mer av denne forfatteren.

PP: Litt. Lurer på hvorfor den som har skrevet teksten omtaler en person som V. Minner meg om Paul Auster. Den boka hvor folk heter Black, Green og Brown. Den likte jeg.

SHP: Bliver i hvert fald lidt nysgjerrig på den umiddelbare fortsættelse af denne semierotiske botanikundersøgelse.

BWB: Jeg har lyst til å vite hva som skjer videre, det er vel kanskje det samme som å ville lese mer av forfatteren.

Nettopp. Det skal ikke mer til. Gi folk lillefingeren, så skal de ha hele hånda. Men vi må ikke glemme hva den fabelaktige Balzac har skrevet om ungdommens natur: «Om de er rike eller fattige har de aldri penger til livsnødvendighetene, men har alltid nok til å tilfredsstille egne luner. De er sløsaktige når noe kan fås på kreitt, men gjerrige når noe må betales på stedet; det er som om de tar igjen for alt de ikke eier ved å sette alt de kan få tak i over styr.»

Tatt dette treffende sitatet i betraktning: Hvordan gjøre en boksingel til en fornøyelse å bruke penger på? Hva skal til for at en ung student velger å bruke 70 kr på noe? Følg med i neste runde!

Les de andre intervjuene her: #1 // #2 // #3 // #4 // #5 // #6// #7

Introduksjon av intervjuobjektene:

Benjamin Wold Birmanis, 23 år. Bachelor i filosofi ved Kings’ College London og studerer psykologi ved UiO. Benjamin og jeg gikk begge på dramalinja i Skien der hans russiske far underviste. Han førte en undervisning som blant annet innebar at han pisket oss med en pinne om vi ikke holdt ryggen rett i diverse øvelser. Benjamin og jeg har avstått fra teater siden.

Signe Holm Pedersen, 27 år. Har tatt påbyggingskurs på skrivekunstakademiet i Bergen. Jobber på Lardo og Litteraturhuset, oversetter Tina Åmodt og Morten Langeland til dansk. Følg med på Signes evne til å uttrykke seg i serien fremover.

Hedda Gray Lægreid, 23 år. Går tekstlinja på Westerdals, og er en fremragende skuespiller. Hedda har vanskeligheter med å ta valg, ikke bare i kjærligheten, men også på det trivielle plan. Skal man spise grøt eller brød til frokost, og tar man seg råd til paprika på gulosten?

Bjørn Haugerud, 26 år. Daglig leder i MentorNorge som tilbyr privatundervisning. Skriver også erotiske noveller som han selger på Amazon på fritiden. Har alltid likt Bjørn for hans motsetningsfylte karakter.

Kristina Holt, 26 år. Har en bachelorgrad i sosialantroplogi. Jobber på UGLA bokbar og brenner for Oslos kulturliv. Hun har gjort mye stilig med håret opp gjennom årene, og kler seg tøft. Det er ikke annet å si enn at jeg føler meg enfoldig i bekledningen ved hennes side. Og så er hun min kusine da. Det må da være mulig å få meldt henne inn.

Philip Isaksen, 23 år. Utdannet Lysdesigner ved LIPA. Jobber som Lysmester og Lysdesigner ved Torshov/Nationaltheatret. Philip gav meg et mojito-sett til jul, dette fordi vi begge brenner for den drinken. Eller for å bruke Phillips uttrykk hentet fra våre sms-utvekslinger: «Er med på det meste så lenge det blir mojito, eller «Skal vi gønne på med et skikkelig mojito-vors?» eller «Lagde ei lita 20 liters bøtte med mojito – god fredag» eller «Får briske opp en mojito rundt juletider da» eller «skulle man ordne seg noe mojitos til i morgen også?»

Peter Power, 31 år. Tekstforfatter for Anorak. Har bakgrunn fra tekstlinja på Westerdals. Peter er voksen, har mange barn, og liker å bade. I tillegg til alt dette har han et forbløffende sinn.

Maja Hattvang, 26 år. Tekststudent, skribent og blogger. På bloggen skriver Maja om noe så deilig som estetikk.

Sofus Greni, 23 år. Sofus og jeg gikk begge et årsstudium i litteratur i 2013. Han fikk fort nyss om at jeg hadde tenkt til å søke Westerdals, og sendte meg en melding på facebook:
Ble skikkelig gira på Westerdal, sendte inn søknad! Så nå er det bare å skrive noen fremragende tekster som er kick ass … Fant ikke noe statistikk på hvor mange som søkte og hvor mange som kom inn, har du lest det? Never mind! Fant en artikkel.
Blir good.

Siden den tid har Sofus modnet. Han har gått på skrivekunstakademiet i Bø, og fullført en bachelor i litteraturvitenskap.

David Sviland, 25 år. Møtte ham på jazzbox. Han brenner særlig for en ting: Norskfaget. Det er ikke annet enn rent sjeldent i en verden som har gjort litteraturhistorien såpass fossil. Nå skal han bli en storartet norsklærer som gjør Skram relevant. Er for øvrig med i gjengen bak det populære litteraturtidsskriftet Kamilla.

Foto: Jan Brøssen & Log Hurt
Relaterte artikler