10 om...

3:7 - "A1 og Technobeats"

Praktikant Johanna har samla ti venner til en samtale om bøker og bokklubb. Vil noen av dem melde seg inn i Flammes Singelklubb tilslutt?

I ukene som følger vil Johanna og gjengen samtale om bøker, lesing, klubbmedlemsskap og økonomi.

Var dere en av dem som kjøpte cd-singler på 90-tallet?

Sofus: Jeg ble jo født på midten av nitti, så tviler på at jeg kjøpte noe sjæl før på 00-tallet.

Hedda: JA, og jeg lyttet naturligvis til dem på en DiscMan. En herlig tid.

Bjørn: Jeg kjøpte kanskje to cd-singler, så dette må jeg svare ja på.

Phillip: Kjøpte ingen singler på 90 tallet, når A1 slapp debuten slo jeg til å kjøpte hele albumet.

Maja: Ja, men i lite utstrakt grad siden jeg såvidt begynte på barneskolen i løpet av 90-tallet.

Kristina: Ikke konsekvent. Men jeg kjøpte noen singler i påvente av det ferdige albumet. Min første var Faithless med God is a DJ, husker jeg. Hehehe, det var gode tider inne på jenterommet det. Det var da technoen fant veien til hjertet mitt.

David: Nei.

Peter: Kjøpte tre. Ugly Kid Joe med «Cat’s in the cradle», The Cranberries med «Zombie» og Boyz II Men «I’ll make love to you». En bra mix, vil jeg si.

Signe: Definitivt. Singler, albums, samlinger, også de teite med alle the one-hit-wonders på én enkelt skive. Kan fortsat ikke høre mange popsange fra slut 90tallet uden automatisk at afspille sangen i hovedet, som fulgte efter på Absolute Music vol. something. Men singlerne fungerede altid som en slags smagsprøve på noget større og var nogle gange indgangen til diskografier, der har præget mit liv lige siden.

Har dere hørt om Flamme forlags "singelklubb"?

Sofus: Det har jeg!

Hedda: Aldri hørt om, men kan dette ha noe med deres nye satsing på såkalte boksingler, mon tro?

Phillip: Har ikke hørt om Flammes singelklubb.

Maja: Ja. Mannen min var medlem da vi ble sammen, og jeg synes det var veldig spennende med alle de rare, små heftene med gummistrikk som lå rundt.

Kristina: Nei, fortell mer!

David: Hørt om den, ja.

Peter: Har vært ganske nærme å bli med, men har aldri blitt med.

Signe: De små bøger, dem har jeg sett.

Benjamin: Nei.

Samtlige av dem har kjøpt cd-singler. Er de like interessert i boksingler? Jeg tar saken i egne hender og introduserer dem for en boksingel i neste runde. NB: Advarer mot erotiske analyser!

Les de andre intervjuene her: #1 // #2 // #3 // #4 // #5 // #6// #7

Introduksjon av intervjuobjektene:


Benjamin Wold Birmanis, 23 år. Bachelor i filosofi ved Kings’ College London og studerer psykologi ved UiO. Benjamin og jeg gikk begge på dramalinja i Skien der hans russiske far underviste. Han førte en undervisning som blant annet innebar at han pisket oss med en pinne om vi ikke holdt ryggen rett i diverse øvelser. Benjamin og jeg har avstått fra teater siden.

Signe Holm Pedersen, 27 år. Har tatt påbyggingskurs på skrivekunstakademiet i Bergen. Jobber på Lardo og Litteraturhuset, oversetter Tina Åmodt og Morten Langeland til dansk. Følg med på Signes evne til å uttrykke seg i serien fremover.

Hedda Gray Lægreid, 23 år. Går tekstlinja på Westerdals, og er en fremragende skuespiller. Hedda har vanskeligheter med å ta valg, ikke bare i kjærligheten, men også på det trivielle plan. Skal man spise grøt eller brød til frokost, og tar man seg råd til paprika på gulosten?

Bjørn Haugerud, 26 år. Daglig leder i MentorNorge som tilbyr privatundervisning. Skriver også erotiske noveller som han selger på Amazon på fritiden. Har alltid likt Bjørn for hans motsetningsfylte karakter.

Kristina Holt, 26 år. Har en bachelorgrad i sosialantroplogi. Jobber på UGLA bokbar og brenner for Oslos kulturliv. Hun har gjort mye stilig med håret opp gjennom årene, og kler seg tøft. Det er ikke annet å si enn at jeg føler meg enfoldig i bekledningen ved hennes side. Og så er hun min kusine da. Det må da være mulig å få meldt henne inn.

Philip Isaksen, 23 år. Utdannet Lysdesigner ved LIPA. Jobber som Lysmester og Lysdesigner ved Torshov/Nationaltheatret. Philip gav meg et mojito-sett til jul, dette fordi vi begge brenner for den drinken. Eller for å bruke Phillips uttrykk hentet fra våre sms-utvekslinger: «Er med på det meste så lenge det blir mojito, eller «Skal vi gønne på med et skikkelig mojito-vors?» eller «Lagde ei lita 20 liters bøtte med mojito – god fredag» eller «Får briske opp en mojito rundt juletider da» eller «skulle man ordne seg noe mojitos til i morgen også?»

Peter Power, 31 år. Tekstforfatter for Anorak. Har bakgrunn fra tekstlinja på Westerdals. Peter er voksen, har mange barn, og liker å bade. I tillegg til alt dette har han et forbløffende sinn.

Maja Hattvang, 26 år. Tekststudent, skribent og blogger. På bloggen skriver Maja om noe så deilig som estetikk.

Sofus Greni, 23 år. Sofus og jeg gikk begge et årsstudium i litteratur i 2013. Han fikk fort nyss om at jeg hadde tenkt til å søke Westerdals, og sendte meg en melding på facebook:
Ble skikkelig gira på Westerdal, sendte inn søknad! Så nå er det bare å skrive noen fremragende tekster som er kick ass … Fant ikke noe statistikk på hvor mange som søkte og hvor mange som kom inn, har du lest det? Never mind! Fant en artikkel.
Blir good.

Siden den tid har Sofus modnet. Han har gått på skrivekunstakademiet i Bø, og fullført en bachelor i litteraturvitenskap.

David Sviland, 25 år. Møtte ham på jazzbox. Han brenner særlig for en ting: Norskfaget. Det er ikke annet enn rent sjeldent i en verden som har gjort litteraturhistorien såpass fossil. Nå skal han bli en storartet norsklærer som gjør Skram relevant. Er for øvrig med i gjengen bak det populære litteraturtidsskriftet Kamilla.

Foto: Jan Brøssen & Log Hurt

Relaterte artikler